Wat is het imago van Disney?

Is het imago van Disney dankzij alle aankopen nog wel duidelijk?

Is het imago van Disney dankzij alle aankopen nog wel duidelijk?
Bron: GIPHY | Disney

Disney Enterprises, zoals Disney zichzelf noemt. Is zichzelf de afgelopen jaren steeds meer uit het oog verloren. Als je na gaat dat er een tijd was waar het vooral om de sprookjes ging. Waarbij de animatie films, kleinere films, Disney Channel en de parken op nummer één stonden. Maar wat is het imago van Disney vandaag de dag?

Die tijd lijkt al heel lang voorbij te zijn, als je nagaat dat er door Disney flink wat aankopen zijn gedaan. Het begon bij Marvel in 2009. Ton Bob Iger het idee dat uit te breiden omdat over het algemeen vrouwen de interesse hadden bij de mouse house. Met een aankoop als deze zouden meer mannen een ingang hebben. Met andere woorden, Disney zou goed kunnen verdienen aan mannen, vrouwen en kinderen.

Een heel goed idee, maar dat was nog niet genoeg. Daar kwam LucasFilm bij. Bekend van de Star Wars en Indiana Jones films, moest een goede toevoeging zijn aan de catalogus van Disney. Alleen lijken zij het imago van Disney zelf niet meer helder te hebben. Want waar draaide het jaren geleden om?

Wat Disney wilt neer zetten is een omgeving waar iedereen terecht kan voor entertainment voor alle leeftijden. Zonder dat je als ouder of kijker bang hoeft te zijn dat het te grof of expliciet zou kunnen zijn. Nu is dat nog steeds het geval, alleen zitten zij in de knoop door een aantal controversiële verhalen.

Is het imago van Disney dankzij Lucasfilm en Marvel veranderd?

Is het imago van Disney dankzij alle aankopen nog wel duidelijk?
Bron: GIPHY | Lucasfilm

Zo was Kathleen Kennedy aangesteld om Lucasfilm in goede banen te leiden. Alleen leken de agenda’s van haar en de fans niet op één lijn te liggen. Het is een mannenwereld waar zij in stapt, en daar wilt zij de bezem flink doorhalen. Want er moeten meer vrouwen bij, waarop de fans nu op een punt zijn dat zij de films beginnen te boycotten.

Dan wordt James Gunn op het matje geroepen om zijn tweets die hij bijna tien jaar geleden had geplaatst. In de verschillende tweets zouden grappen zijn gemaakt over pedofilie en andere kwetsbare zaken. Disney reageerde daar heel snel op en ontsloeg hem. Tot dat de fans van ‘Guardians of the Galaxy’ en de acteurs zich verzamelde en beginnen te eisen dat de regisseur terug komt. Daar lijkt Kevin Feige, de man achter de Marvel films, zich bij aan te sluiten. Zij hopen James Gunn terug te kunnen halen.

Is het imago van Disney dankzij Lucasfilm en Marvel veranderd?
Bron: GIPHY | Guardians of the Galaxy

Wat er nu gebeurd is dat er verhalen in de media verschijnen die niet aansluiten bij het imago van Disney. Waarbij je als familie of kijker te maken krijgt met onderwerpen die niet voor iedereen bestemd zijn. Is dit het begin van een verandering? Nu Disney de entertainment tak van 20th Century Fox heeft gekocht. Waar content als ‘The Predator‘ en ‘Aliens Covenant‘ tussen zit, maar wel onder de noemer ‘Fox’ blijft functioneren. Is Disney met al deze aankopen te snel geweest?

Het imago van Disney wordt besmeurd, en zij proberen op een goede manier te handelen. Alleen kunnen zij voor fans overkomen als een bedrijf dat zonder geweten handelt. Zoals de laatste twee ‘X-Men’ films van de releaselijst halen. In eerste instantie leek het erop dat Disney daar een stokje voor had gestoken. Zodat Kevin Feige zo snel mogelijk met de nieuwe karakters aan de gang kon.

Disney hoopt de schade dat is gemaakt te kunnen herstellen

Disney hoopt de schade dat is gemaakt te kunnen herstellen
Bron: GIPHY | X-Men

Nu lijkt de mouse house daar op terug te komen, waarbij er een mogelijkheid ontstaat dat je in 2019 nog twee ‘X-Men’ films krijgt, en over een aantal jaar de verschillende karakters op een Black Panther manier worden geïntroduceerd. Door stuk voor stuk als cameo of bijrol in te laten stromen.

Wat ik met dit bericht duidelijk wilde maken is, dat niemand precies weet wat het imago van Disney vandaag de dag nog is. Als kijker krijg je Marvel films die niet al te gewelddadig of donker zijn. Naast de sprookjes die je in live action en animatie versie krijgt voorgeschoteld. De toekomst gaat uitwijzen hoe Disney verder gaat en of de families en andere fans daar mee akkoord gaan.

Latest Reviews

Ook interessant
Yes! Finally It’s Christmas!!