Source: NETFLIX © 2020 | Big Mouth

Wat kaart Big Mouth seizoen 4 aan?

De actualiteit wordt toegepast in Big Mouth seizoen 4

Source: Netflix | Big Mouth

Er zijn veel volwassenen die niets hebben met animatie series. Toch heeft Big Mouth seizoen 4 genoeg om de volwassenen te vermaken. Streamingdienst Netflix laat niet voor niets weten, dat de serie voor kijkers zestien jaar en ouders is. In dit blog bericht ga ik langs de elementen die worden aangekaart. Het kan zijn dat ik iets over het hoofd heb gezien, laat dat onder aan dit bericht achter.

Al meer dan drie seizoenen weten de makers van ‘Big Mouth’ er voor te zorgen dat de jeugd, en de oudere generatie, mee krijgt wat er speelt. De laatst genoemde generatie, kan dankzij de serie terug denken aan de vreemde en snel veranderende tijd. Dit alles wordt met de nodige humor en over de top scenes in beeld gebracht. Vandaag de dag is een groot gedeelte, open minded. Waardoor er in de laatste jaren meer mogelijk is, om je eigen ik op een goede manier te beschrijven.

De makers van Big Mouth seizoen 4 hebben goed gekeken wat er het afgelopen jaar speelde in de maatschappij. Dat is te merken aan de verschillende verhaallijnen. Denk alleen al aan, Natalie. Ze komt een jaar later terug naar de zomerkamp. In de tussentijd is ze er voor uitgekomen, dat ze transgender is. Een verhaallijn, dat in een live action serie, bij bepaalde kijkers voor verontwaardiging kan zorgen.

De makers van Big Mouth leggen uit hoe bepaalde zaken tijdens de puberteit te werk gaan

De makers van Big Mouth leggen uit hoe bepaalde zaken tijdens de puberteit te werk gaan
Source: NETFLIX © 2020 | Big Mouth

Voor een groot publiek zijn de vele veranderingen, zoals transgender, non-binair en gender fluid een grote puzzel. Er wordt over gepraat, maar gezien als iets wat niet perse nodig is. Dankzij de animatie serie, kan op een laagdrempelige manier worden uitgelegd, hoe iets precies in zijn werk gaat. Dat een transgender persoon aan het begin van de puberteit, aan de hormoonblokkers moet. Zodat de ongemakkelijke veranderingen en bijkomstigheden bespaart blijven. Daar zijn de makers in geslaagd!

Met de introductie van Tito de paniekmug, komt de meest herkenbare eigenschap uit de puberteit in beeld. Er gebeurd zoveel tijdens de puberteit, wat een ieder voor het eerst mee maakt, dat je in paniek kan raken. Je gaat aan alles twijfelen, waardoor vluchten uiteindelijk soms het beste lijkt. Ieder karakter krijgt tijdens Big Mouth seizoen 4 te maken met Tito. Alleen krijgt de één het totaal pakket, terwijl de ander licht in paniek raakt. In het totaal pakket zit onder andere depressie, grote paniek aanvallen en andere psychische problemen.

Niet alles wat in Big Mouth seizoen 4 wordt aangekaart, heeft met de puberteit te maken. Het kan zijn dat de makers hier niet bewust voor hebben gekozen. Toch laat de serie zien als men alleen voor het succes gaat. Daarmee bedoel ik te zeggen, dat je er alles aan doet om het te bereiken. Dat de mensen om je heen worden vergeten, zoals vrienden en familie.

De veranderingen in Big Mouth seizoen 4 hebben goed uitgepakt!

De veranderingen in Big Mouth seizoen 4 hebben goed uitgepakt!
Source: NETFLIX © 2020 | Big Mouth

In de loop van 2020 kon de wereld niet om de #Blacklivesmatter movement heen. Er werd over de hele wereld geprotesteerd, voor verbetering en gelijkheid. In de serie Big Mouth seizoen 4, een gedeelte aangekaart. De kijker krijgt te zien, hoe de zwarte gemeenschap zich steeds moet blijven aanpassen.

Niet alleen de manier het doen en laten, maar ook de manier van praten. Dit is een hele goede zet van de makers. Op deze manier krijgt de kijker, dat hier niets van weet, mee krijgt wat een ander dagelijks moet mee maken. Voor mij is dit de verhaallijn, dat Missy nodig had. Tot nu toe werd er weinig met haar kom af gedaan.

Een kans dat niet werd opgepakt. Daarnaast is actrice Jenny Slate gestopt met het inspreken van Missy d’r stem. Vanaf de laatste aflevering neemt Ayo Edebiri het stokje over. Het werd de hoogste tijd dat een zwarte actrice de stem van Missy inspreekt. In de komende seizoenen ga je Edebiri ook horen.

De veranderingen in Big Mouth seizoen 4 hebben goed uitgepakt!
Source: NETFLIX © 2020 | Big Mouth

Het laatste wat in Big Mouth seizoen 4 wordt aangekaart, is de coming out van Matthew. Het is bijna tegenstrijdig, met de boodschap dat de serie vanaf dag één overbrengt. Namelijk het bespreekbaar maken en openheid van zaken geven. De verhaallijn van Matthew is: dat hij in de kast blijft voor zijn moeder of dat hij uit de kast komt om zichzelf te zijn met een relatie. Hij wilt de band met zijn moeder niet kwijt, terwijl vader zijn coming-out al van ver ziet aankomen. Daarmee laten de makers zien, dat een moeder ook moeite kan hebben. Normaal gesproken wordt de vader op zo’n manier getoond.

Latest Reviews