Bron: Netflix | Chilling Adventures of Sabrina

Wat kan je van de Chilling Adventures of Sabrina verwachten?

Weet jij niet wat je kan verwachten van Chilling Adventures of Sabrina?

Weet jij niet wat je kan verwachten van Chilling Adventures of Sabrina?
Bron: Netflix | Chilling Adventures of Sabrina

Voordat je Halloween kon gaan vieren lanceerde Netflix een seizoen van de ‘Chilling Adventures of Sabrina’. Waarbij een oudere generatie een aantal verwachtingen had. Want in de jaren ’90 was de tiener heks samen met haar tantes te zien bij Nickelodeon. Toen de trailer uit kwam werd al heel snel duidelijk dat er weinig herkenbare elementen terug zouden keren. Maar wat is er daadwerkelijk terug van de ’90 en wat is er niet meer te herkennen?

Als je naar de nu klassieke serie ‘Sabrina The Teenage Witch’ kijkt, is het vooral duidelijk dat de toon heel licht is. Het draait om de humor. Waarbij Sabrina zichzelf in de nesten werkt, maar dankzij haar tantes, Salem en magische krachten het tot een goed einde weet te brengen. De effecten die werden gebruikt waren niet te vergelijken met wat men tegenwoordig kan. Het waren over het algemeen glitters die in beeld kwamen, en makkelijke effecten.

In ‘Chilling Adventures of Sabrina’ is het heel anders. Wat je kan verwachten is een hele donkere toon. In eerste instantie leek het erop dat er geen ruimte zou zijn voor humor. Dat is absoluut niet het geval, de makers van deze versie hebben voor een ander tactiek gekozen. Nu hebben de karakters die rondom Sabrina bewegen een rol die voor vreemde situaties zorgen. Zoals de tantes, Salem en vrienden.

Toch ligt de focus vooral op het donkere verhaal, waar Sabrina moet gaan uitzoeken of zij haar menselijke of magische kant wilt omarmen. Zij denkt dat er een middenweg is, omdat haar vader een tovenaar is maar haar moeder niet. Gedurende het eerste seizoen gebeurd er van alles waardoor beide kanten van de jonge tovernares worden aangesproken.

Er zit meer horror in Chilling Adventures of Sabrina dan in de serie van haar voorganger

Er zit meer horror in Chilling Adventures of Sabrina dan in de serie van haar voorganger
Bron: Diyah Pera & Netflix | Chilling Adventures of Sabrina

Als je niet van horror films houdt is ‘Chilling Adventures of Sabrina’ niets voor jou. Want de makers hebben naar een aantal klassieke horror films gekeken. Zoals ‘The Exorcist’. Het is heel gaaf om te zien hoe de horror elementen in de serie worden verwerkt. Waardoor het geheel een extra element krijgt.

Bereidt je goed voor voordat je naar ‘Chilling Adventures of Sabrina’ gaat kijken. Want voor een aantal kijkers kan de serie veel te ver gaan. Het is zo donker, dat Satan en alles wat daar bij komt kijken ook in de serie zit verwerkt. Er worden bijbelse teksten en namen gebruikt en als je gelovig bent kan dat als shockerend of beledigend worden ervaren.

Waar mensen zich na het aankondigen van ‘Chilling Adventures of Sabrina’ mee bezig waren, was dat Salem zou gaan praten of niet. In het eerste seizoen is er geen sprake van daadwerkelijke tekst. Je hoort hem miauwen als een kat, en wordt hier neergezet als een beschermbeest voor Sabrina. Een twist dat ik heel erg goed vond. Toch hinten de makers op een mogelijke pratende kat in het tweede seizoen. Want het beschermbeest van Miss Wardwell is een kraai, voordat zijn nek werd gebroken gaf hij aan hoe hij over een bepaald onderwerp dacht.

Er zit meer horror in Chilling Adventures of Sabrina dan in de serie van haar voorganger
Bron: Diyah Pera & Netflix | Chilling Adventures of Sabrina

Als je de serie ‘Riverdale‘ kijkt snap je dat dezelfde makers achter ‘Chilling Adventures of Sabrina’ zitten. Als je naar het decor kijkt en verschillende locaties, dan wordt er één bepaalde stijl gehandhaafd. Dat is ook het geval bij de grote broer van de serie. Van de accessoires tot en met de kleuren en meubels in de ruimtes. Het is heel goed doordacht en het past ook perfect bij elkaar. Dat zorgt voor een rijk gevoel aan de serie.

De makers denken buiten de box, maar dat kan voor sommige kijkers verkeerd uitpakken

Om terug te komen op het grote broertje van de Netflix serie. Die serie heeft de focus liggen op de levens van de tieners. Bij ‘Chilling Adventures of Sabrina’ draait het om de tiener, maar het verhaal zorgt er voor dat het niet een typisch tiener drama wordt. Het verhaal heeft een volwassen twist, waardoor het voor jongeren en de wat oudere kijker interessant is om te gaan kijken.

De makers denken buiten de box, maar dat kan voor sommige kijkers verkeerd uitpakken
Bron: Diyah Pera & Netflix | Chilling Adventures of Sabrina

Verwacht niet van de serie dat zij het heel veilig spelen als het op andere onderwerpen als seksualiteit aan komt. Er zitten een aantal scenes in die in niet in een serie als ‘Chilling Adventures of Sabrina’ had verwacht. Nu heb ik het niet over de scene waarbij twee jongens elkaar zoenen. Maar over de scenes dat een groepje tieners op elkaar ligt. Of er grappen worden uitgehaald die op het randje zitten.

Mocht je niet door de eerste afleveringen van ‘Chilling Adventures of Sabrina’ heen komen. Zet door, want de latere afleveringen van de serie zijn heel erg goed. De verschillende verhaallijnen komen samen en vorm een finale dat perfect is. Er zit spanning in, je krijgt nieuwe onthullingen te zien. Maar het gaat er vooral om welke beslissing Sabrina neemt. En dat is misschien wel de meest verrassende.

Latest Reviews