Met The Crown seizoen 4 lanceert Netflix een parel van een seizoen
Source: Des Willie & Netflix | The Crown

Wat laat The Crown seizoen 4 de kijker zien?

Met The Crown seizoen 4 lanceert Netflix een parel van een seizoen

Na ieder seizoen van de bekende Netflix serie, kan ik geen afscheid nemen. Dat is na ‘The Crown seizoen 4’ niet anders. Want de makers hebben er alles aan gedaan om het beste te laten zien. Om mijn mening over het meest recente seizoen op een goede manier te delen, heb ik alles op een rij gezet. Want dit heeft het vierde seizoen te bieden?

Voorafgaand aan het vierde seizoen, heeft de kijker al kunnen wennen aan de wisseling van acteurs en actrices. Waardoor de kijker direct in het verhaal wordt gezogen. Wat wel heel leuk is, is dat er twee nieuwe karakters in de serie komen lopen. Het gaat om de iconen Prinses Diana en Margaret Thatcher. De eerst genoemde, werd de prinses van het volk genoemd, terwijl de ander het tegenovergesteld lijkt te zijn. Want Thatcher wordt de Iron Lady genoemd.

Waar ik mij over verbaasde is dat de bekende trekjes heel goed worden vertaald naar de serie. Voor Emma Corrin is het nog spannender. Want Prinses Diana is zo bekend, dat je van goede huize moet komen. Dat komt de actrice, want ze zet Diana op een hele goede manier neer. Al had ik meer van de trouwerij willen zien. De jurk werd getoond en de aflevering was afgelopen.

De makers hebben voor het vierde seizoen beste uit de kast gehaald

De makers hebben voor het vierde seizoen beste uit de kast gehaald
Source: Des Willie & Netflix | The Crown

Daarnaast zet Gillian Anderson, Thatcher, ook heel goed neer. Anderson had ook grote schoenen om te vullen, naast het imago en bekende trekjes, ging Meryl Streep haar voor. Gelukkig heeft Anderson de rol naar zich de rol eigen gemaakt. Waardoor de scenes met de twee bekende gezichten voor mij eruit sprongen.

Tijdens de vorige seizoenen, wist je als kijker dat de schrijvers een balans proberen te vinden tussen de realiteit en het over dramatiseren. Tussen de tien afleveringen, zaten er een aantal waar ik hele grote twijfels had. Want het werd op zo’n dramatische manier neergezet, waardoor het een soap serie werd. Natuurlijk is er genoeg bekend over onder andere de relatie tussen Charles en Diana.

Het verhaal van ‘The Crown seizoen 4’ was, ondanks het schuren tegen de realiteit, om te smullen. Ik heb genoten van alle afleveringen met de soms bijzondere onthullingen. Zoals dat de familie twee nichten hebben ‘opgesloten’. Waar ik ook van kan genieten is de aankleding, decors en locaties. Alles past perfect bij het tijdsbeeld en komt royaal over.

Alsof er daadwerkelijk bij de Royal familie is opgenomen. Natuurijk speelt de kleding ook een grote rol. Denk aan prinses Diana, en je kan wel een bekende look voor de geest halen. In ‘The Crown seizoen 4’ is er gekozen om de bekende looks terug te brengen met een kleine wist. Al met al vormt dat samen voor top kwaliteit.

De kijker van The Crown seizoen 4 neemt afscheid van de cast

De kijker van The Crown seizoen 4 neemt afscheid van de cast
Source: Ollie Upton & Netflix | The Crown

Als laatst wil ‘The Crown seizoen 4’ cast bespreken. Want een ieder heeft genoeg te bieden om in het middelpunt te staan. Alleen is dit voor vele het laatste seizoen. Waardoor het afscheid nemen, na de tien afleveringen nog zwaarder valt. Olivia Colman, Tobias Menzies, Helena Bonham Carter en Josh O’Connor waren gegroeid in de rollen.

Het stokje wordt in het vijfde seizoen overgenomen door onder andere: Imelda Staunton, Jonathan Pryce, Lesley Manville en Elizabeth Debicki. Voor mij was het ook lastig om het einde van het vierde seizoen te zien, omdat het op een negatieve toon eindigde. De verhaallijn van Diana kwam steeds meer naar voren.

In de loop van de serie werd ieder familielid op zo’n manier neergezet, alsof zij de slechteriken zijn. Dat werd tijdens de laatste aflevering nog extra onderstreept. Waardoor ik tijdens de aftiteling met een naar gevoel te blijven zitten. Voor nu wordt het wachten tot dat het vijfde seizoen online komt.

Latest Reviews

Ook interessant
Throwback Music
Michael Jackson – Thriller