Bron: Jean Philippe & Unsplash

Wat laten de Spider-Man: Far From Home end-credits zien?

De Far From Home end-credits lieten meer los over de toekomst, dan in eerste instantie werd gedacht

Voordat jij het bericht over de Far From Home end-credits gaat lezen, wil ik jou waarschuwen voor gigantische spoilers. Dus heb jij de film ‘Spider-Man: Far From Home‘ nog niet gezien? Ga eerst naar de bioscoop en kom daarna terug om dit bericht te lezen, zonder dat ik iets belangrijks verklap.

In eerste instantie lag de focus op ‘Avengers: Endgame‘. De film zou namelijk de grote afsluiter van drie fases zijn, en de start schot geven voor fase 4. Toen de film was afgelopen, werd er weinig gehint op de toekomst van de Marvel Cinematic Universe. Toen Sony Pictures en Marvel met de nieuwste Spider-Man film kwamen, was het afwachten wat daar werd los gelaten.

Dat was meer dan ik in eerste instantie had verwacht. Want de twee korte filmpjes laten informatie los over de volgende Spider-Man film en wat de mogelijkheden zijn voor de Marvel Cinematic Universe. Laat ik beginnen met de beelden over de toekomst van Peter Parker.

Meer Spider-Man in de mid-credits van Far From Home

Meer Spider-Man in de mid-credits van Far From Home
Bron: ©2019 CTMG, Inc. All rights reserved & Filmdepot | Spider-Man: Far From Home

De mid-credit scene begon met een date tussen MJ en Peter. Zij hadden een poging gedaan om door New York te zwieren. Dat ging met de nodige tegenslagen, want MJ leek bijna een grote smak te maken. Gelukkig raakte zij de grond niet, maar na een goede landing kwam Mysterio op een groot scherm.

J. Jonah Jameson maakt zijn terugkeer, en niemand minder dan J.K. Simmons kruipt na de eerste Spider-Man weer in de huid van de spraakmakende man. Eerst was hij de grote man achter de New Yorkse krant ‘The Daily Bugle’. Eind 2018 kwam de ‘Spider-Man’ videogame voor de Playstation 4 uit, en daar had hij ook het nodige te melden.

Toen was hij de stem achter de podcast met dezelfde titel. In de derde Spider-Man film van deze reeks, wordt het meer naar 2019 te worden getrokken. Hij is namelijk het gezicht en de stem van een Youtube kanaal met, zoals jij waarschijnlijk al kan raden, dezelfde titel. Wat niet is veranderd, is dat hij de nodige kritiek en nieuws heeft rondom de bekende superheld.

Alleen had hij in de mid-credits een flinke scoop. De bron van het alles was niemand minder dan Mysterio. Hij had zijn kunsten los gelaten om Spider-Man zijn indentiteit op straat te gooien. De simulatie en manipulatie gaat in volle kracht en Spider-Man krijgt te schuld van alle schade in London.

Alsof hij de slechterik is en Mysterio uiteindelijk heeft doodgeschoten. Ook al waren de beelden redelijk realistisch, toch zag je Peter zijn gezicht niet. Wat hiermee duidelijk wordt is dat in het derde deel de ‘#Fakenews’ een heel groot onderdeel zou zijn. Daarbij zijn de naasten en geliefden van Peter in gevaar. Nu de hele wereld weet wie achter het bekende masker schuil gaat.

Wat laten de Far From Home end-credits zien over de mogelijkheden van fase 4?

Wat laten de Far From Home end-credits zien over de mogelijkheden van fase 4?
Bron: ©2019 CTMG, Inc. All rights reserved & Filmdepot | Spider-Man: Far From Home

Dan de Far From Home end-credits. Daarin liet Marvel meer los over fase 4. Om daar wat specifieker over te zijn, moet ik terug naar een andere Marvel film dat eerder in 2019 uitkwam. In ‘Captain Marvel‘ werden de skrulls geïntroduceerd. Waarin de kijker kreeg te zien dat zij niet slecht, maar juist het goede voor hadden met de aard bewoners.

De band tussen beide lijkt na al die jaren goed stand te hebben gehouden. Niemand minder dan Nicky fury was niet op aarde, maar ver in de ruimte. Op aarde deed Talos zich voor als Nick Fury, en hij rapporteerde gedurende de Far From Home end-credits over de gebeurtenissen van de film. Toen het gesprek was afgelopen, liep de echte Nick door een gigantisch ruimteschip, waar meerdere skrulls waren.

Het lijkt erop dat na Thanos en alle buitenaardse activiteiten de focus niet op de aardse bedreigingen, maar wat er vanuit de ruimte richting de aarde kan komen. Nadat de inbreng van S.H.I.E.L.D. minimaal is, lijkt S.W.O.R.D., oftewel ‘the Sentient World Observation and Response Department’, daar op in te spelen. Waar de skrulls en aardbewoners samenwerken om het op te nemen tegen de grote slechteriken.

De mogelijkheden zijn eindeloos, een kleine greep van welke richting Marvel op kan gaan

De mogelijkheden zijn eindeloos, een kleine greep van welke richting Marvel op kan gaan
Bron: © Marvel Studios 2019 & Filmdepot | Captain Marvel

Als Marvel hier mee verder gaat, is de kans heel groot dat het verhaal van de ‘Secret Invasion’ strips naar het grote scherm komt. Nu hebben wij kennis gemaakt met de goede, alleen kan er ook een slechte skrull tussen zitten. De kans om een aantal, nu nog voor vele, onbekende karakters te introduceren. Denk aan een opgegroeide Monica Rambeau.

Zij is de dochter van piloot en vriendin van Captain Marvel, Maria Rambeau. In de strips heeft zij als tweede de naam Captain Marvel gedragen. Zal zij in de film variant ook de nodige superkrachten krijgen? De aankomende zomer wordt spannend voor de Marvel fans, want Kevin Feige heeft al laten weten met informatie te gaan komen. Dat gebeurd niet in een interview, maar op twee grote evenementen.

Als eerst is ‘San Diego Comic Con’ aan de beurt. Waar de eerste onthullingen uit de doeken worden gehaald. Al denk ik dat daar de grote nieuwsberichten niet vandaan zullen komen. Want 23 tot en met 25 augustus organiseert Disney de ‘D23 Expo’. Waar alle plannen voor de komende twee jaar worden verteld. Van animatie, live action tot en met, natuurlijk de plannen van Marvel. Daar wordt naar mijn idee flink uitgepakt, met de nodige beeld materiaal, titels en andere grote onthullingen.

Latest Reviews