De Netflix serie Special laat zien hoe jij het leven speciaal kan maken
Bron: Netflix | Special

Wat maakt de Netflix serie Special speciaal?

De Netflix serie Special laat zien hoe jij het leven speciaal kan maken

De Netflix serie Special laat zien hoe jij het leven speciaal kan maken
Bron: Netflix | Special

De afgelopen tijd komt Netflix met steeds meer gerichte series. Waarbij een bepaalde doelgroep van de streamingdienst op de wenken wordt bediend. Dat is één van de nieuwste aanwinsten, ‘Special’ hoort daar ook bij. Het is gemaakt voor de LGBTI+ gemeenschap en iedereen die een persoonlijk verhaal wilt zien.

De twee verschillende thema’s of invalshoeken passen perfect. Het over grote deel van de LGBTI+ gemeenschap heeft het nodige voor zijn of haar kiezen gekregen. Het te maken hebben met het uit de kast komen of in de tijd dat daarna komt. Er zijn genoeg verhalen die via een serie of film verteld kunnen worden. Daar is ‘Special’ een goed voorbeeld van.

Zeker als je nagaat dat het in de gemeenschap niet altijd positief er aan toe gaan. Daar komt bij dat er bijvoorbeeld bij de homoseksuele mannen ook bepaalde standaarden zijn. Je moet er op een bepaalde manier uitzien om überhaupt de nodige aandacht te kunnen krijgen. In de serie ‘Special’ krijg je te zien hoe het buiten het perfecte plaatje er aan toe kan gaan. Wat voor mij juist een visite kaartje naar de buiten wereld is.

Netflix laat het volgende los over het verhaal van de serie: ‘Special’, is een onderscheidende en opbeurende nieuwe serie over een homoseksuele man, Ryan met milde hersenverlamming die besluit zijn identiteit te herschrijven. En uiteindelijk het leven na te streven dat hij wil. Na jaren van doodlopende stages, in zijn pyjama te hebben gewerkt als een blogger en voornamelijk via tekst te communiceren. Bedacht Ryan uiteindelijk hoe hij zijn leven van simpel naar chic kon nemen en begon mank te lopen naar volwassenheid.

Bekende van komedie series hebben mee gewerkt aan Special

Bekende van komedie series hebben mee gewerkt aan Special
Bron: Netflix | Special

Wat de Netflix serie nog beter maakt is de manier waarop de hoofdrol speler is gevonden. In 2015 schreef Ryan O’Connell het boek ‘I’m Special: And Other Lies We Tell Ourselves’. Het was een groot succes, en de rechten kwamen bij Netflix terecht. Zij wilde beginnen met één seizoen dat bestaat uit acht afleveringen.

Na een test bleek, dat de schrijver en producer van de serie ‘Special‘ was gemaakt voor de camera. Waarmee het verhaal alleen maar beter tot zijn recht zou komen. Omdat het uit zijn eigen boek en vanuit zijn eigen ervaring wordt verteld. Ryan is niet de enige producer van de serie. Want Jim Parsons, Anna Dokoza, Eric Norsoph en Todd Spiewak werkte ook aan de korte serie. De eerst genoemde naam ken je van de hit serie ‘The Big Bang Theory’.

Als jij de acht afleveringen nog niet hebt gezien, wil ik je voorbereiden op een hele grote teleurstelling. De serie ‘Special’ heeft acht afleveringen, alleen duren die tussen de vijftien en twintig minuten. Waardoor je al heel snel door het eerste seizoen gaat. Voordat ik razend snel door de afleveringen ging, moest ik mezelf tegen houden om niet te blijven kijken.

De LGBTI+ gemeenschap krijgt er met Special een nieuw visite kaartje bij

De LGBTI+ gemeenschap krijgt er met Special een nieuw visite kaartje bij
Bron: Netflix | Special

De positiviteit in de serie vond ik een hele mooie start van de serie. De mild hersenverlamming kan het leven heel onaangenaam maken. Mensen hebben snel een oordeel en behandelen je als een patiënt. Je ziet dat de leugen van Ryan zijn leven in een ander licht zet. Hij is niet de persoon die alles op een andere manier moet doen. Ook al hou ik normaal gesproken niet van series of films waar een grote leugen als rode draad er door heen gaat.

Toch wist deze serie mij in te pakken en dat kwam door twee personen. Namelijk Kim en Ryan. Beide laten twee kanten van onzekerheid en het aanpassen zien. Waarbij het gewicht, huidskleur, seksualiteit en inkomen voor de nodige onzekerheid zorgen. De serie ‘Special’ weet het op een positieve manier te brengen, zodat de kijker thuis zich op een goede manier kan spiegelen.

Na het zien van het eerste seizoen, hoop ik dat Ryan O’Connell en Netflix met een tweede seizoen gaan komen. Er zijn nog genoeg verhaallijnen die uitgestippeld kunnen maar eigenlijk moeten komen. Een kleine tip is een groter budget, waarbij de afleveringen minimaal 45 minuten duren. Maar ook meer tijd om de serie te maken, nu werd de serie in februari aangekondigd en in april gelanceerd.

Latest Reviews

Ook interessant
Petit Biscuit – Sunset Lover