Het Perfecte Plaatje

Wat maakt dit seizoen van Het Perfecte Plaatje goed?

Het derde seizoen van Het Perfecte Plaatje wist mij over streep te krijgen

Het derde seizoen van Het Perfecte Plaatje wist mij over streep te krijgen
Bron: Fotografille & RTL | Het Perfecte Plaatje

Het Perfecte Plaatje gaat al een aantal seizoenen mee. Tot het meest recente seizoen, had ik niet de behoefte om er voor te gaan zitten. Toch wisten de deelnemers van dit jaar mij te overtuigen om te gaan kijken. Om niet al te veel te verklappen, het is tot nu toe 100% meegevallen. Hieronder leg ik uit wat het programma en vooral dit seizoen van het BN’er programma zo goed maakte.

Voordat het programma ‘Het Perfecte Plaatje’ zou worden uitgezonden bij RTL, werd de lijst met bekende Nederlanders bekend gemaakt. Voor mij zorgde het voor de interesse: Patty Brard, Herman den Blijker, Jim Bakkum, Marlijn Weerdenburg, Ryanne van Dorst, Lieke van Lexmond, Ruben van der Meer en Mari van de Ven waren de gelukkige om mee te doen.

Voordat ik aan het derde seizoen van ‘Het Perfecte Plaatje’ begon, wisten de vorige seizoenen mij niet te prikkelen om het te gaan volgen. Dat kwam omdat het aanvoelde als weer een programma waar een groep BN’ers in werd gegooid. Zij wilde iets leren of laten zien wat zij konden, terwijl het nergens op lijkt. Het ligt wat genuanceerder dan dat je in eerste instantie zou verwachten.

Het lijkt allemaal zo makkelijk om de camera te pakken en daarmee een mooie foto te maken. Zeker als leek begin je aan het programma, en voelt het alsof je in een totaal andere wereld stapt. Er worden bepaalde termen gebruikt, waar je met je smartphone camera niet mee te maken hebt. Daar open je de camera en maakt een foto. Ik heb een zwak voor foto’s waarbij het licht op een bepaalde manier in de foto schijnt. Dat gebeurde meerdere malen tijdens de afleveringen, toen zat ik met open mond te kijken.

Welke bekende Nederlanders wisten mij geïnteresseerd te krijgen voor Het Perfecte Plaatje?

Welke bekende Nederlanders wisten mij geïnteresseerd te krijgen voor Het Perfecte Plaatje?
Bron: Photofacts & RTL | Het Perfecte Plaatje

De personen die mij over de streep trokken om te kijken kijken waren Ryanne van Dorst en Patty Brard. Ik vindt beide dames heel leuk wanneer je hen wat laat doen, en zij voelen zich daar nog niet in thuis. Zoals het fotograferen. In de eerste afleveringen waren Patty en Ryanne aan het uitzoeken hoe alles in zijn werk ging. Het was heel leuk om te zien dat zij in de loop van het derde seizoen van ‘Het Perfecte Plaatje’ bleven groeien. Zij groeide uit tot fotografen waar de meest waanzinnige foto’s vandaan kwamen.

De finale is in zicht, waarmee de nieuwe winnaar ook steeds dichterbij komt. Er staat een fotoreportage in de Geographic Channel Magazine op het spel. Niets tegen Jim Bakkum, maar toch hoop ik dat Patty het wint. Zij laten beide veel emotie zien, alleen is Patty na een juryrapport of ander commentaar emotioneel. Zie de bewegende beelden hierboven.

Zij stopt al haar passie en emotie in een foto, van bijvoorbeeld een dakloze man of een reportage van een ziek kind. Ik wil Marlijn Weerdenburg in de spotlight zetten. Op de één of andere manier heb ik een zwak voor haar, zij wist met haar deelname een frisse blik op het fotograferen te geven. Helaas heeft zij de finale niet gehaald.

Mocht er een vierde seizoen van ‘Het Perfecte Plaatje’ komen, dan zit ik vooraan om alles op de voet te volgen. Heb jij het derde seizoen gevolgd? Welke fotograaf vond jij het best? En wie van de finalisten hoop jij dat de camera vaker gaat gebruiken om de meest prachtige foto’s te maken?

Latest Reviews

Ook interessant
De boodschap van Pride Amsterdam