Bron: Bnnvara | First Dates

Wat maakt First Dates tot een succes?

Het datingprogramma First Dates van BNNVARA is een grote hit, wat maakt het zo succesvol?

Het datingprogramma First Dates van BNNVARA is een grote hit, wat maakt het zo succesvol?
Bron: Estera Marysia & Bnnvara | First Dates

Het programma ‘First Dates’ is al een aantal seizoenen te zien bij NPO 3. Toch weet het seizoen dat oktober 2018 is begonnen veel los te maken. Alleen wat maakt het dat dit programma blijft scoren? Het is van origine een Engels format, waar er ook een aantal spin-offs van zijn uitgekomen. Van ‘First Dates Hotel’ en de editie waarbij bekende Engelsen de sprong wagen om met onbekende te gaan daten. Er zijn nog genoeg mogelijkheden in Nederland om dit programma te blijven uitzenden. Mocht de reguliere versie inkakken.

Sinds eind oktober wordt ‘First Dates’ doordeweeks iedere avond uitgezonden. Waardoor vele kijkers de avond starten met het dating programma. Als je fan bent van het programma krijg je genoeg dates voor de kiezen om een middag of avond zoet te zijn. Het succes zit hem in de mensen die voorbij komen.

De onbekende Nederlanders nemen een gok om zichzelf in het diepe te gooien. Zij worden goed opgevangen door de gastheer, barman en serveersters. Zij zorgen voor de support wanneer de vrijgezelle zenuwachtig zijn voor wat er gaat komen. Er komen zoveel verschillende soorten mensen in het restaurant. Dat jij als kijker direct een mening klaar hebt, en in probeert te schatten hoe de date gaat lopen.

Het mensen kijken vind ik heerlijk om te doen. Zet mij op een terras en ik vermaak mij prima. Dat gevoel heb ik wanneer er een aflevering van ‘First Dates’ wordt uitgezonden. Jij mag als buitenstaander mee kijken met de dates die plaats vinden, en zonder enige gene je mening naar de televisie gooien.

De persoonlijkheden van de vrijgezelle maakt First Dates tot een groot succes!

Het datingprogramma First Dates van BNNVARA is een grote hit, wat maakt het zo succesvol?
Bron: Estera Marysia & Bnnvara | First Dates

De mensen die open en zichzelf durven te zijn, zijn voor mij het meest interessant om naar te kijken. Als het gaat om bijvoorbeeld bepaalde kleding keuze, spiritueel gebied of persoonlijke verhalen. Dat maakt het dating programma van BNNVARA heel interessant. Je krijgt een mengelmoes van de samenleving te zien, en de verschillende meningen die daar bij horen.

Het is ook leuk om te zien, dat in een bepaalde aflevering mensen centraal staan. Zij zijn geen bekende Nederlander maar de online media delen na een aflevering de meest interessante mensen. Helaas is het zo dat een groot gedeelte van de dates niet uitgroeien tot een relatie. Ik zit aan het eind van de aflevering van ‘First Dates’ met smacht te wachten tot dat er een update komt van de relatie statussen.

Als laatst nog een klein puntje van kritiek. Want hoe leuk deze locatie ook is. Het vorige restaurant mis ik echt. Ik krijg direct het gevoel dat het een omgebouwde loods of studio is. Technisch gezien makkelijker om op de nemen, en zeker als er zoveel afleveringen zijn. Toch mist het de sfeer van het vorige restaurant.

Latest Reviews

Ook interessant
De mogelijkheden voor Stranger Things 4