Killing Eve seizoen 1 - Het pareltje tussen de BBC series Killing Eve seizoen 1 is goed, wat maakt de serie zo goed?
Credits: BBC America & BNNVARA | Killing Eve

Wat maakt Killing Eve seizoen 1 goed?

Het pareltje tussen de BBC series Killing Eve seizoen 1 is goed, wat maakt de serie zo goed?

Het pareltje tussen de BBC series Killing Eve seizoen 1 is goed, wat maakt de serie zo goed?
Credits: BBC America & BNNVARA | Killing Eve

De BBC staat bekend om het maken van de ene na de andere serie. Normaal gesproken ben ik geen grote fan van de typische BBC series, toch zijn er een aantal series die zichzelf weten te onderscheiden. Zoals ‘Bodyguard‘, waarin Richard Madden de hoofdrol speelt. Daar komt voor mij recent Killing Eve seizoen 1 bij. De eerste acht afleveringen hebben de nodige indruk gemaakt. In dit bericht ga ik over de punten hebben, dat het eerste seizoen zo goed maakt.

Eve Polastri heeft een kantoorbaan bij de Britse veiligheidsdienst MI5 maar wil zwaarder werk doen. Wanneer ze de psychopathologische Russische huurmoordenares Villanelle begint op te sporen, raken beide vrouwen geobsedeerd door elkaar. Het is de vraag of Villanelle Eve inderdaad gaat vermoorden, zoals de titel van de serie belooft.

Wat Killing Eve seizoen 1 zo goed maakt, zijn ten eerste de karakters. De schrijvers hebben goed gekeken naar het boek dat schrijver Luke Jennings schreef. In het boek ‘Villanelle’ wordt de het verhaal van Eve Polastri en de huurmoordenares beschreven. De diepgang is terug te vinden in het eerste seizoen. Want de karakters zijn niet zoals jij denkt dat zij als eerst in beeld komen.

Er zit meer achter bepaalde ontwikkelen, waardoor ik tijdens het kijken nieuwsgierig werd hoe bepaalde emoties of gedachten in elkaar zaten. De diversiteit aan karakters is fijn om naar te kijken. De serieuze en wat droge Eve Polastri staat in groot contrast als je kijkt naar Villanelle.

De karakters, verhaallijnen en andere elementen maken Killing Eve een must see serie!

De karakters, verhaallijnen en andere elementen maken Killing Eve een must see serie!
Credits: BBC America & BNNVARA | Killing Eve

Zij neemt de verschillende ontwikkelingen en haar werk niet zo serieus. Zolang zij maar haar ding kan doen. Wanneer iemand haar tegen spreekt of werkt, dan kan je leven snel afgelopen zijn. Zo kan ik nog wel even doorgaan, want ieder karakters brengt de nodig humor, drama en verhaalontwikkeling met zich mee. Samen met de snel veranderende verhaallijnen en ontwikkelingen maakt ‘Killing Eve seizoen 1’ tot een must see serie!

Dankzij de acht afleveringen kost het je niet een heel weekend om door de Killing Eve seizoen 1 heen te komen. Wanneer je een aantal afleveringen na elkaar kijkt, ben je er zo doorheen. Zoals ik hierboven al over begon, zijn de karakters zowel de juiste ingrediënten om de veranderingen in het verhaal op een goede manier door te zetten. Over het algemeen komen de veranderingen uit de lucht vallen, wat mij op het puntje van mijn stoel liet zitten.

Je zou verwachten dat het Killing Eve seizoen 1 vol drama en moord zit. Dat is niet het geval, de balans tussen humor en de thriller zijn precies goed. De spanning kan bij andere series te veel zijn, dan kunnen meerdere afleveringen achter elkaar kijken onmogelijk worden gemaakt. De verlichting van de humor en de acht afleveringen maken de serie goed, maar ook binge-waardig. Oftewel entertainment ten top!

Latest Reviews

Ook interessant
Thor: Ragnarok stills
Thor: Ragnarok Review