Bron: Kelly Sikkema & Unsplash

Wat maakt The Handmaid’s Tale seizoen 3 goed?

Alle afleveringen van The Handmaid’s Tale seizoen 3 zijn uitgezonden. Tijd om terug te blikken!

De afgelopen dertien weken zat ik iedere donderdag klaar tot dat er een nieuwe aflevering van ‘The Handmaid’s Tale seizoen 3′ online zou komen. Het laatste seizoen is afgelopen en daarmee kan het terugblikken en vooruit kijken beginnen. Wat werkte tijdens het derde seizoen? Ook zet ik een aantal elementen op een rij, waar de makers mee begonnen en uiteindelijk niets mee deden. Heb jij het derde seizoen gezien? Laat onder het bericht weten wat volgens jou de beste scene van het seizoen is.

Verwaarloosde verhaallijnen in het derde seizoen

Verwaarloosde verhaallijnen in het derde seizoen
Bron: GIPHY | The Handmaid’s Tale

Voordat ik de hoogte punten van de serie ga bespreken, wil ik een aantal verwaarloosde verhaallijnen met je delen. Want er zaten een aantal enorme hints aan het begin van ‘The Handmaid’s Tale seizoen 3′, er werd alleen niets mee gedaan. Toen de eerste afleveringen waren uitgezonden had ik het gevoel dat de serie een bepaalde richting op zou gaan.

Rondom Los Angeles was er weerstand. Waardoor er een kleine oorlog rondom de stad gaande was. Dat had voor een geweldige seizoen’s finale kunnen zorgen. Alleen werd Nick daar naartoe gestuurd, terwijl net bekend werd wat zijn inbreng bij Gilead was. Een ander verhaallijn waar weinig mee werd gedaan was de ontmoetingen met de Waterfords en de machtige familie in Washington.

Er zat een mogelijkheid in dat de man uit Washington de nodige lust gevoelens had voor Fred Waterford. De hints vlogen om de oren, maar er werd niets mee gedaan. Wat ik heel erg jammer vond. Want het zou de serie een andere kant kunnen laten zien, plus de nodige spanning brengen. Tot nu zijn het de hetero en lesbische relaties die ik beeld worden gebracht.

Als laatste verwaarloosde verhaallijn, is de band tussen June en Serena. Met de start van seizoen drie, leek het erop dat de dames de krachten zouden gaan bundelen. Serena kon de touwtjes in handen krijgen, en June probeerde de informatie met haar te delen. Zodat zij samen voor een mogelijke ondergang van Gilead konden zorgen. Daar werd heel snel van af gestapt.

The Handmaid’s Tale seizoen 3 zorgde voor een verschuiving

The Handmaid's Tale seizoen 3 zorgde voor een verschuiving
Bron: GIPHY | The Handmaid’s Tale

In de voorgaande seizoenen had ik het gevoel dat June klein werd gehouden. Zij had zoveel kracht en mogelijkheid om wraak te nemen. Alleen leken de makers dat tot nu toe niet te zien. In The Handmaid’s Tale seizoen 3 was het eindelijk de tijd om June in haar kracht te zetten. Door haar bij de familie Lawrence te plaatsen, kreeg zij een sleutel positie.

Joseph en Eleanor Lawrence waren moeilijk te lezen, waardoor er op bepaalde momenten spanning ontstond. Wat ik heel erg kon waarderen, als kijker kon je niet direct voorspellen welke kant het op zou gaan. Je moest het in de loop van het seizoen gaan ontdekken. Er kwam in The Handmaid’s Tale gerechtigheid.

Tot nu toe kregen June en de andere Handmaid’s de ene na de andere tegenslag te verduren. Door haar zo krachtig neer te zetten, zag je als kijker hoe zij tussen de regels door probeerde te lezen. Het goede laten zien wanneer dat nodig was. Juist de momenten gebruiken die werden gecreëerd om de grenzen op te zoeken.

Het verzet leek te gaan winnen tijdens het derde seizoen

Het verzet leek te gaan winnen tijdens het derde seizoen
Bron: GIPHY | The Handmaid’s Tale

Als het ging om straffen of acties die volledig uit de hand liepen. Nu was het eindelijk tijd om te zien dat het ook de andere kant op werkt. Hoe goed Serena ook probeert om Nichole terug te krijgen, zij wordt door haar man erbij gehaald. Zodat hij niet de enige is die wordt gestraft. De scene waarbij Serena en Fred werden opgepakt vond ik geweldig. Op dat moment wilde ik bijna juichen van geluk.

Op zo’n niveau leef ik met June en de andere Handmaid’s mee. Waar ik nog meer op kon juichen was de laatste aflevering. Bij mij in de woonkamer was de spanning voelbaar. Want zouden June en Joseph het voor elkaar krijgen om de meer dan 52 kinderen over grens te krijgen. Naarmate de aflevering verder ging, hoe spannender het werd.

Zelfs zo erg, dat mijn vriend het niet meer aan kon en door de woonkamer liep te ijsberen. Waardoor de ontlading er ook was toen Rita en de kinderen de eerste stappen zette op de Canadese bodem. Normaal gesproken huil ik niet zo snel bij series. Dit keer kon ik de tranen niet meer binnen houden en biggelde over mijn wangen.

Hoe gaan de verhalen verder na The Handmaid’s Tale seizoen 3

Hoe gaan de verhalen verder na The Handmaid's Tale seizoen 3
Bron: GIPHY | The Handmaid’s Tale

Er zijn genoeg verhaallijnen die tijdens de finale aflevering van ‘The Handmaid’s Tale seizoen 3′ nog open lagen. Om te beginnen met Serena. Zij dacht alles tot in de details te hebben uitgedacht. Het kwam rauw op haar dak, toen Fred haar naar voren schoof door beschuldigingen te verkondigen. Wat heel duidelijk is geworden, is dat met deze verhaallijn de terugkeer van Nick nu zeker is. Hopelijk komt er een vervolg op het verzet verhaal. Zoals ik hierboven al beschreef.

Rita heeft haar entree gemaakt in Canada. Dat kan voor de nodige confrontaties gaan zorgen. Zij heeft lijdzaam toe moeten kijken, hoe Fred en Serena met de scepter zwaaide in het huishouden. Er zal de nodige woede, frustratie, verdriet en vragen bij haar zijn opgestapeld. Tijd om te laten weten hoe zij over bepaalde zaken denkt.

Hij zal als getuige worden gevraagd, zodat Serena verder kan met haar plan. De grootste verhaallijn is natuurlijk, wat voor consequenties er hangen aan het verplaatsen van meer dan 52 kinderen. Dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Als Tante Lydia er achter komt op welke manier dat is gegaan, dan kunnen de Handmaid’s er flink van langs krijgen. Daarbij heeft Joseph zijn hulp aangeboden, dat is een ontzettende deuk voor Gilead. Wat zal er gebeuren als dat aan het licht komt?

 

Latest Reviews