Martine van Os en de reizigers zijn de grote kracht van het succesvolle programma We Zijn Er Bijna
Bron: Omroep Max | We zijn er bijna

Wat maakt We Zijn Er Bijna een hit van Omroep Max?

Martine van Os en de reizigers zijn de grote kracht van het succesvolle programma We Zijn Er Bijna

Martine van Os en de reizigers zijn de grote kracht van het succesvolle programma We Zijn Er Bijna
Bron: Omroep Max | We zijn er bijna

Het televisie programma ‘We zijn er bijna’ gaat al een aantal televisie seizoenen mee. Sinds 2011 gaat Martine van Os met een grote groep oudere mee op vakantie. Zij reizen door heel Europa heen om de mooiste plekken te bezoeken. Met caravan of camper gaan zij met elkaar op reis. Het begon zeven jaar geleden met de bestemming Corsica en Sardinië en dit jaar gaan zij naar Italië.

Bij andere programma’s zie je dat de populariteit met het seizoen gelijk of iets afzwakt. Met het programma ‘We zijn er bijna’ is dat zeker niet het geval. Want Martine van Os en de reizigers weten het voor elkaar te krijgen om een miljoenen publiek voor te buis te houden. Maar wat maakt het programma tot zo’n groot succes? Ik heb een aantal afleveringen gekeken en daar haalde ik het volgende uit.

Het imago van Omroep Max was eerder dat de programma’s puur en alleen voor de oudere doelgroep wordt gemaakt. Dat is zeker niet het geval, want mensen van alle leeftijden lijken aan te kunnen sluiten bij de omroep. Als je na gaat dat ouderen televisie gigantisch scoort, het geeft mensen een nostalgisch gevoel. Dat krijg je ook bij het zien van dit programma.

Misschien verwoord ik het een beetje vreemd, maar ik vind ‘We zijn er bijna’ een perfect voorbeeld van ‘feel good’ televisie. Wanneer je naar het reizende gezelschap kijkt zie je hoe zij met z’n allen genieten. Er wordt naar zo’n reis uitgekeken en als kijker mag jij aansluiten om mee te genieten. Ook de verschillende karakters van de groep maken het leuk om naar een programma als dit te kijken.

We Zijn Er Bijna is feel good- en rustgevende televisie in één

Omdat ieder persoon zichzelf kan en mag zijn met deze reis weten zij je ook te raken. Op een oudere leeftijd krijg je te maken met het verlies van je geliefde. Bij een aantal reizigers is dat vrij recent nog gebeurd. De verhalen van mensen worden gedeeld op een luchtige en smaakvolle manier. Daar is Martine van Os een groot onderdeel van. Zij weet bij hen aan te sluiten en dat zorgt voor eerlijke en open gesprekken.

Niet alleen het nostalgisch gevoel komt naar boven, ook wordt van ‘We zijn er bijna’ heel erg rustig. Alles wordt heel rustig gedaan, want zij hebben alle tijd van de wereld. Het mooiste is wel dat de groep geniet van de meest kleine en rust gevende momenten. Van het lunchen aan de zijkant van de weg tot en met lekker een boekje lezen in de Italiaanse zon.

Latest Reviews

Ook interessant
Creative
Shane Pierce staat garant voor kleurrijke creaties!