Wat moet je ermee? Haar?!

Dit keer een persoonlijk onderwerp, en wel over: haar!

Met dit bericht wil ik het graag hebben over haar groei. Want het gaat al jaren niet zoals ik zou willen. Mocht je geen zin hebben om dit te lezen? Geen probleem, er staan genoeg berichten online die je wel kan lezen. Het is een persoonlijke issue dat ik van mij af moet schrijven.

Haar, iets dat je van kinds af aan volwassenen ziet gebruiken of misbruiken. Het iets wat komt en niet meer vanaf komt. Het gebruiken zit erin dat je ziet dat je vader het ene moment een snor heeft en iemand anders een baard. Niets mis mee, alleen met misbruiken bedoel ik te zeggen dat je soms iets met extra haar probeert te verdoezelen.

Mannen geven niet snel toe dat zij ijdel zijn. Omdat je niet zij niet te vrouwelijk over willen komen. Terwijl mannen hartstikke ijdel zijn. Zij willen net als de vrouw goed verzorgd de deur uit om indruk op iemand te kunnen maken. Wanneer je als beginnende puber last van haar onder je neus krijgt begint het probleem waar je tot aan het eind van je leven mee te maken krijgt. Want je moet voor het eerst scheren en dan zie je eruit alsof je door de kaasschaaf bent aangevallen.

haar groei

De haargroei kan je niet sturen. Je moet ermee dealen

Wanneer je dat onder controle hebt komt de rest van het lichaam. Van het okselhaar en schaamhaar tot aan je beenhaar. Het blijft een beetje gek. Daar blijft het niet bij. Want als kind zie je hoe jij later niet wilt worden. Als het in de familie zit dat je rug haar krijgt kan jij je rug en dit keer niet je borst nat maken. Want het komt er. Dat is bij mij ook het geval. Ik zal verder geen details vertellen of laten zien. Het enige wat ik kan zeggen is dat het gigantisch vervelend is.

Door vele wordt het als vies gezien en om het zo goed mogelijk te onderhouden, kost gigantisch veel tijd. Terwijl het haar is en jij er zelf ook niet om gevraagd hebt. Nu heb ik mij daar bij neer gelegd dat het er zit en het onderhoudt nodig heeft.

Wanneer je haar boven op je hoofd verdwijnt raak je lichtelijk in paniek!

Dat geldt niet voor een ander haar probleem. Het is iets wat ik van kinds af aan echt, maar dan ook echt niet wilde. En dat is kaal worden. Ik kreeg het vaak te horen dat ik wel kaal zou worden omdat ik van jongs af aan al inhammen had, en dat wordt alleen maar erger. Nu had ik de hoop dat ik het haar van m’n vader zou erven. Want aan die kant van de familie is mijn opa tot aan zijn dood niet kaal geweest alleen grijs. Mijn vader werd op jonge leeftijd ook grijs. Daar zou ik mee kunnen leven.

je verliest haar en wordt kaal

Alleen de kant van mijn moeders familie niet. Mijn opa was kaal niet ‘misbruikte’ haar om zijn kaalheid te verbergen. Met een toupet. Nu wil het zijn dat ik het van m’n moeder geërfd heb. Want mijn dikke haar is aan het verdunnen en mijn hoofdhuid wordt steeds zichtbaarder in de spiegel. Het is zelfs zover dat ik tegen mijn kapster heb gezegd dat alles eraf moet wanneer het echt niet meer kan. Hoe erg ik het ook vind om kaal te worden. Ik wil er wel fatsoenlijk bij lopen. Dan gaat de knop om en het haar wordt eraf gehaald.

De vraag die door mijn hoofd gaat is: ‘wanneer kan het niet meer?’. Met de vraag en het accepteren dat mijn haar verdwijnt, daar ga ik mij de komende tijd mee bezig ga houden.

Latest Reviews