Wat kan je verwachten van Netflix's The Politician?
Bron: Netflix | The Politician

Wat weten we over Netflix’s The Politician?

Wat kan je verwachten van Netflix’s The Politician?

Wat kan je verwachten van Netflix's The Politician?
Bron: Netflix | The Politician

Het duurt nog een aantal weken voordat het eerste seizoen van Netflix’s The Politician is te zien. Tot op heden heeft de streamingdienst weinig los gelaten over het verhaal, tot het moment van het schrijven was er geen trailer. Toen het ik het bericht had getypt, kwam Netflix met de bovenstaande trailer.

Om te beginnen heeft Netflix heeft flink in de buidel moeten tasten om de serie als Netflix Original te kunnen bestempelen. Naast de streamingdienst wilde Hulu en Amazon, de serie al te graag in de catalogus hebben. Toen duidelijk werd dat het officieel Netflix’s The Politician werd, zijn er direct twee seizoenen besteld.

Waardoor het kijken naar de nieuwe serie alleen maar leuker maakt. Er komt sowieso een vervolg op het eerste seizoen. Achter de schermen zijn er een aantal namen, die jou kunnen overhalen om naar Netflix’s The Politician te gaan kijken. De bedenkers van de serie zijn: Brad Falchuk, Ian Brennan en Ryan Murphy. Het drietal heeft al vaker met elkaar gewerkt.

Denk aan het schrijven, produceren en regisseren van ‘Glee‘, ‘Pose‘, ‘Scream Queens’ en ‘American Horror Story‘. Het is niet gek dat Ryan Murphy zijn naam hier opduikt. Hij tekende vorig jaar een vijfjarig contract met de streamingdienst. Waardoor dit pas het begin is, en er nog meer originele series aan komen.

The Politician gaat personages met politieke voorkeur centraal stellen

The Politician gaat personages met politieke voorkeur centraal stellen
Bron: Netflix | The Politician

Als jij vanaf 27 september naar Netflix’s The Politician gaat kijken. Kunnen er een aantal bekende gezichten voorbij komen. Voor de vaste rollen zijn onder andere: Ben Platt, Gwyneth Paltrow, Jessica Lange, Zoey Deutch en Lucy Boynton gecast. Voordat dit bekend werd, waren er geruchten dat Barbra Streisand naast Gwyneth Paltrow te zien zou zijn.

Dat is niet het geval, wie wel te zien zullen zijn: Bette Midler en Judith Light. Beide actrices zullen te zien zijn in een gastrol. Waardoor zij in de toekomst terug kunnen komen voor een aantal scenes. De namen Dylan McDermott en January Jones circuleren rondom Netflix’s The Politician. Het alleen niet bekend welke rollen zij hebben.

Genoeg gepraat over het talent dat betrokken is. Want er is ook een verhaal dat wordt verteld. Het onderwerp past perfect in het tijdsbeeld van nu. De politiek lijkt meer op een reality serie. Met de komst van Donald Trump zou iedereen president kunnen worden. Daar draait het namelijk ook om in de verschillende seizoenen. In het eerste seizoen wordt Payton Hobart, een rijke student uit Santa Barbara in de spotlight gezet.

Bereidt je voor op Payton en zijn droom om president te worden

Bereidt je voor op Payton en zijn droom om president te worden
Bron: Netflix | The Politician

Payton weet sinds zijn zevende dat hij president van de Verenigde Staten wordt. Maar eerst moet hij navigeren door het meest verraderlijke politieke landschap van allemaal: Saint Sebastian High School. Om verkozen te worden tot Student Body President, een plekje te bemachtigen in Harvard en op zijn unieke weg naar succes te blijven, moet Payton zijn meedogenloze klasgenoten te slim af zijn zonder zijn eigen moraliteit en zorgvuldig ontworpen imago op te offeren.

Verwacht geen serie waar één tak van politiek centraal staat. In ieder seizoen staat een bepaald personage met een bepaalde politieke voorkeur in de hoofdrol. Waardoor je een diversiteit aan mensen en perspectieven krijgt te zien. Dat alles wordt overgoten met de nodige humor en sluwe satire. Het is nu wachten tot dat het eerste seizoen van Netflix’s The Politician wordt gelanceerd.

Latest Reviews

Ook interessant
BBC Sound Of Music
BBC Sound Of 2018 – Rex Orange County