De live action Aladdin komt eraan, maar welke herkenbare elementen wil ik terugzien?
Bron: The Disney Company & Filmdepot | Aladdin

Wat wil ik zien in de live action Aladdin?

De live action Aladdin komt eraan, maar welke herkenbare elementen wil ik terugzien?

De live action Aladdin komt eraan, maar welke herkenbare elementen wil ik terugzien?
Bron: GIPHY | Aladdin

Disney weet de laatste jaren de ene na de andere remake van een populaire animatie film uit te brengen in de bioscoop. Dit jaar staan er ook een aantal gepland. Zoals de live action Aladdin, maar ook ‘Maleficent: Mistress of Evil’ en ‘Dumbo‘.

Dat een animatie film in een live action film in de bioscoop gaat draaien, wilt niet zeggen dat het een succes wordt. Kijk naar ‘Alice Through the Looking Glass’, het tweede deel was een flop. Waardoor Disney goed moet kijken naar wat zij uit gaan brengen. Want zitten mensen op deze versie te wachten? Daarom ga ik uitleggen wat ik wil zien in de live action Aladdin.

De animatie versie van 1992 had een bepaalde sfeer. Aladdin was een straat schoffie, en de rijkdom achter de paleismuren was een mooi contrast met de buitenwereld. Ik wil de rijkdom van de aankleding tot en met het ontwerp van het paleis zien. In de 2D animatie film zie je niet alles in detail, maar dat kan in de live action Aladdin zeker!

Naast een aantal grote veranderingen kan de live action versie van Aladdin ook het nodige herkenbare bevatten

Aladdin en Jasmine waren op een bepaalde manier gekleed. Als je naar de trailer kijkt, hebben zij dat op een andere manier terug gebracht. Want Aladdin is niet te zien met een bloot boven lichaam en een jas. Het was onschuldig naakt in 1992, dat ga je niet direct terug krijgen. Toch hoop ik dat zij dat op een andere manier terug weten te brengen in de live action Aladdin.

Naast een aantal grote veranderingen kan de live action versie van Aladdin ook het nodige herkenbare bevatten
Bron: GIPHY | Aladdin

Niemand minder dan Robin Williams wist de Genie tot een groot succes te maken. Hij wist een lading aan opnames op te nemen, en zoveel zelfs dat de makers moesten kiezen. In de 2019 versie is het de beurt aan Will Smith om de rol op zich te nemen. Beide acteurs zijn totaal anders, en de invulling van de rol ook.

Toch zou ik willen zien dat de grappen van Will Smith de pop cultuur van nu weerspiegelen. Daar was Robin Williams een ster in, en wat mij betreft het meest herkenbare aan de rol. Misschien kan Will Smith zijn muzikaliteit inzetten om voor een grote verandering te zorgen.

Het verhaal van Aladdin speelt zich af in in het midden Oosten. Dat moet zeker terug komen in de live action Aladdin. De film draait om een sprookjes versie van de wereld, waar de kleurrijke omgeving naar een ander level kan worden getild. De trailer laat al een klein stukje zien, maar het mag van mij een explosie aan kleuren en cultuur zijn. Net als de makers van ‘Beauty and the Beast’ dat in beeld wist te brengen.

Hopelijk heeft Guy Ritchie naar de klassieker van 1992 gekeken

Hopelijk heeft Guy Ritchie naar de klassieker van 1992 gekeken
Bron: GIPHY | Aladdin

Waar de animatie film om bekend staat is de muziek. In eerste instantie had ik daar geen vertrouwen in, dat Guy Ritchie dat op een goede manier over zou brengen. Toch lijkt hij de juiste weg te hebben gevonden, want de laatste officiële trailer is veel belovend. Je krijgt de originele nummers, plus nieuwe geschreven zang en rap.

Het laatste wat ik wil zien in de live action Aladdin, is dat de chemie tussen Jasmine en Aladdin ook van het scherm af gaat spatten. Voor een animatie film wist de klassieker de romantiek en de klik tussen de twee werelden goed in beeld te brengen. Ik hoop dat Guy Ritchie dit ook heeft vast gelegd.

Alleen is de vraag of Jasmine niet te sexy wordt neergezet. Met haar debuut werd zij als krachtige vrouw neergezet, en dat wil ik ook zeker terug zien in de live action versie. Wat wil jij graag zien in de live action remake van Aladdin?

Latest Reviews