Eurovision Song Contest

Waylon gaat voor het Eurovisie Songfestival 2018 naar Lissabon

Zanger Waylon gaat volgend jaar naar het Eurovisie Songfestival 2018 dat plaatsvindt in Lissabon

Waylon voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival 2018
Bron: sublimefm.nl

De afgelopen jaren heeft Waylon het voor elkaar gekregen om de aandacht van televisie en muziek Nederland te krijgen. Dit kwam mede dankzij zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2014. De Avrotros lanceerde vanochtend een video waar allerlei hints in verwerkt zaten. Hieronder staat de video, mocht je het nog niet gezien hebben. Voor mij ging er al snel een lampje branden. Want het was overduidelijk met welke artiest wij de strijd aan gaan bij het Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon.

De verwachtingen lagen toch anders dan dat Waylon naar Lissabon zou gaan. Eerder dit jaar liet ik mijn verwachtingen en dat waren niet alleen die van mij, los in een bericht waar ik alles op een rij zetten. Daar kwam vooral naar voren dat de kans groot was dat Maan, Pleun of Romy Monteiro zouden worden gekozen door de Avrotros.

De hints naar Waylon, die de Avrotros in de video had verstopt:

Een aantal hints op een rij. De video begint met het uitzicht van Waylon wanneer hij wakker wordt. De zanger heeft de reputatie van een vrouwenverslinder. Wanneer hij op de wc zit, bladert hij in een magazine waar op de cover een man met een baard staat. Waylon schuift regelmatig aan bij RTL Late Night en op Twitter is het heel vaak onderwerp van gesprek. Wanneer hij naar beneden gaat, ploft hij in een stoel met de bekende rode knop en op televisie begint de intro van The Voice Of Holland.

Als country zanger moet je naar Nashville om daar de kneepjes van het country vak te leren, en op de telefoon komt er een bericht van Dolly Parton binnen. Is dit een hint naar zijn deelname in 2014? Of wordt het nummer dat voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival 2018 gaat een country nummer? De video eindigt met de bekende hoed die Waylon op had tijdens het optreden van The Common Linnets. Hints die overduidelijk waren en wezen naar de zanger die de afgelopen jaren flink in de spotlight heeft gestaan.

Is het nummer waarmee Waylon op het Eurovisie Songfestival podium staat bekend?

Nee, het nummer wordt op een later moment bekend gemaakt. Het speculeren kan ook direct gaan beginnen, want voor welke sound gaat hij? Wilt hij de kijker in Europa er aan herinneren dat hij een aantal jaar geleden. mee heeft gedaan? Dan is de kans heel erg groot dat het een nummer wordt waarbij de country een groot onderdeel van gaat zijn.

Het lijkt mij heel gaaf om een combinatie van country en pop te gaan zitten. Meer in de richting van zijn singles als ‘Wicked Ways’, ‘The Escapist’ en ‘Lose It’. Met welk nummer Waylon naar Lissabon is nog onbekend. Ik hoop alleen dat het niet al te lang gaat duren voordat dat bekend wordt gemaakt. Waarmee zou hij het beste kunnen scoren een ballad of een uptempo nummer? Laat het hieronder achter, en speculeer en maar op los!

Latest Reviews