Eurovision Song Contest

Waylon – Outlaw In ‘Em

Waylon heeft de inzending van het Eurovisie Songfestival gepresenteerd en het is ‘Outlaw In ‘Em’ geworden!

Waylon - Outlaw In 'Em
Bron: Avrotros | Waylon – Outlaw In ‘Em

Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover, na maanden speculeren en afwachten heeft Waylon bekend gemaakt met welk nummer hij nar Lissabon gaat. Voordat het nummer ‘Outlaw In ‘Em’ bekend werd gemaakt werden er ook vier andere nummers gezongen. Niemand anders dan alleen de zanger besliste over welk nummer hij zou gaan zingen tijden het Eurovisie Songfestival 2018.

Het begon 23 februari toen Waylon het eerste nummer liet horen bij ‘De Wereld Draait Door’. De singles waren: ‘Back Together’, ‘Outlaw In ‘Em’, ‘The World Can’t Wait’, ‘That How She Goes’ en ‘Thanks But No Thanks’. Zelf vond ik het eerste nummer ‘Back Together’ het best van de vijf. En had ik dat nummer heel graag willen horen op het Eurovisie Songfestival podium.

De uit Apeldoorn afkomstige zanger krijgt inspiratie van andere artiesten zoals: Freddie Mercury, James Brown, Waylon Jennings en Johnny Cash. Wat Waylon betreft is de single ‘Outlaw In ‘Em’ de perfecte combinatie van deze artiesten. Je hoort daar vooral pop en country in terug komen.

 

Wat heeft Waylon zelf over zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival en de single te vertellen?

Uiteindelijk heeft iedereen iets waar hij sterk in gelooft. Niet iedereen durft daar altijd voor te gaan staan.
Voor mij ligt dat anders; ik kan namelijk niet anders. Het zit in mijn genen, in mijn bloed om altijd alles ter discussie te stellen met als enige doel het allerbeste te krijgen.
In eerste instantie uit mezelf en vaak daardoor ook uit anderen. Muziek is mijn liefde, op die plek voel ik mij veilig en vertrouwd. Muziek is mijn moeder, mijn vader, mijn geliefde en mijn vriendschappen. Ik ga naar het Songfestival met het liedje waar ik me uitgesproken goed bij voel. Wat iets vertelt over mijzelf. En voor mij is dat Outlaw In ‘Em.’’

Of Waylon de finale gaat halen met de single vraag ik mij af, maar daar gaan we aankomende mei achterkomen. Want Waylon staat donderdag 10 mei in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Lissabon. 12 mei wordt de finale uitgezonden. Dit alles kan je live volgen bij NPO 1.

Latest Reviews