Welk duo overleefd de Dance Dance Dance halve finale niet?

De Dance Dance Dance halve finale was een zenuwslopende aflevering voor de dansduo’s

De duo’s moesten zich bewijzen tijdens de halve finale van Dance Dance Dance 2017. Want er stond veel op het spel. Welk duo zou de halve finale niet over leven en komt volgende week niet terug naar de finale? Dat was de vraag waar je aan het eind van de aflevering antwoord op kreeg. Met hele stevige competitie moesten alle dans duo’s hun beste beentje voor zetten om een zo hoog mogelijke score van de jury te krijgen. Helaas moesten Maan en Kaj aan het einde van de Dance Dance Dance finale hun spullen pakken.

Het werd de BN’ers ook niet makkelijk gemaakt, want zij moesten twee solo dansen laten zien en één duo dans. Er was weinig tijd om alles tot in de detail in te studeren. Dat betekende dat iedere BN’er de danser in zichzelf moest vinden en een knop om moest zetten. De één pakte dat heel goed op en steeg boven zichzelf uit en de ander probeerde het maar greep net mis. Hieronder staan de optredens die ik het beste vond. Wil je de optredens van vorige nogmaals bekijken? Klik hier voor mijn favorieten en de optredens.

Zoey en Marnix – Temperature

‘Temperature’ van Sean Paul is een nummer uit m’n jeugd die mij heel erg is bij gebleven. De videoclip was niet heel bijzonder, maar het nummer was er één waar je los op kon gaan. En dat deden Zoey en Marnix dan ook. Het dansen ging heel erg goed, ook al was er heel erg geknipt in het optreden om op zo veel mogelijk op de videoclip te laten lijken. Het zag er wel heel erg goed en strak uit. Ook het laatste ‘remix’ gedeelte was heel goed bedacht waar het duo kon laten zien dat zij de Dance Dance Dance halve finale makkelijk konden overleven.

Maan en Kaj – It’s Like That

Als laatste duo dans kregen Maan en Kaj en klassieker onder de 90’s videoclips. ‘It’s Like That’ was toen het uit kwam een grote hit en is tot op de dag van vandaag een klassieker. Maan en Kaj kregen de moeilijke taak om de dans in de videoclip op het podium te laten zien. Beide gooide zij al hun ziel en zaligheid in de strijd, alleen pakte dat voor Maan net iets beter uit dan voor Kaj. Je merkte dat Kaj heel erg aan het nadenken was over welke stappen hij moest zetten. Maan gebruikte haar eigen persoonlijkheid bij het dansen en dat zag er heel goed uit.

Toprak – Ring The Alarm

Voor vele vrouwelijke BN’ers was het een droom om Beyoncé na te mogen doen tijdens één van de shows. In de Dance Dance Dance halve finale kroop Toprak in de huid van de zangeres en wel in een live optreden. ‘Ring The Alarm’ is een geweldig nummer en één van de dansen die (voor mij in ieder geval) iconisch zijn. Nu was Toprak al best lenig en wist door het vele trainen de choreografie best snel onder de knie te krijgen. Wat ik bewonderenswaardig vind is dat zij voor het optreden door haar rug is gegaan. En na een cocktail van aspirine het podium is opgegaan.

Stijn – Chandelier

Vorige week kwamen er emoties los na het optreden van Maan. Zij liet de videoclip van ‘The Greatest’ op het podium zien, een week later is het de beurt aan Stijn om dat te doen. Alleen kreeg zij het populaire nummer ‘Chandelier’. Gelukkig hoefde zij het niet te zingen want dan moet je de hoogte in. Maar het dansen ging haar heel goed af. Op een paar kleine schoonheidsfoutjes na wat het een perfect optreden. En zeker een Dance Dance Dance halve finale waardig optreden.

Marnix – Ghost

Nu kon je er op gaan zitten wachten tot dat Marnix drie tienen zou gaan scoren. Met zijn dansers achtergrond mocht je dat wel verwachten. En in de Dance Dance Dance halve finale was het eindelijk zover. Het nummer ‘Ghost’ van Michael Jackson werd na gedaan en dan moet je van goede huizen komen om het eer aan te doen. Dat deed Marnix en daardoor kreeg Timor kippenvel over zich heen. Wat leuk was om te zien is dat Marnix tijdens zijn optreden op sommige momenten met een big smile op zijn gezicht had. Logisch als je het heel erg goed gaat.

Latest Reviews

Ook interessant
13 Reasons Why – Seizoen 2 Trailer