Bron: Thomas Kelley & Unsplash

Welke Disney live action films wil ik zien?

Deze animatie klassiekers mogen als live action versie naar de bioscoop komen

Welke animatie klassiekers kunnen worden omgetoverd door een Disney live action film?

Disney is op weg om bijna alle bekende animatie films te voorzien van een live action versie. Het is de vraag wanneer zij door alle originele animatie films zijn. In 2019 werden ‘Dumbo‘, ‘Aladdin‘ en ‘The Lion King‘ al uitgebracht. Met groot succes twee van de drie titels hebben meer dan een miljard dollar opgehaald. Hierop volgen ‘Maleficent 2‘ en in 2020 komt ‘Mulan‘ eraan. Wat zijn daarna de mogelijkheden voor Disney live action films? Hieronder heb ik de titels, die ik graag wil zien op een rij gezet.

Al eerder schreef ik over de titels die door Disney in productie zijn of aangekondigd. Waarbij bekende karakters een solo film krijgen, of je krijgt te zien waar de oorsprong van de slechte kant vandaan komt. Oftewel een prequel van het origineel. Genoeg titels zijn voorbij gekomen, toch mis ik er genoeg. Welke animatie film zou jij willen zien? Laat de titel(s) onder dit bericht achter.

Tarzan

Tarzan - Welke Disney live action films wil ik zien?
Bron: GIPHY | Tarzan

In 2016 lanceerde Disney de live action versie van ‘The Jungle Book‘. De klassieker werd in 1967 als animatie film uitgebracht en wist met de live action versie indruk te maken. Als je nagaat dat de jonge acteur Neel Sethi moest acteren voor een groen scherm of een tennisbal. De techniek blijft verbeteren een goede opvolger kan ‘Tarzan’ zijn. Wat de film zo bijzonder maakte, naast de 2D en 3D animatie, was de muziek van Phil Collins.

Hij kan niet meer drummen en zijn oren werken ook niet mee. Toch blijft zijn muziek overeind staan. De jungle elementen kunnen net als de Disney live action voorganger geanimeerd worden, plus de dieren. Daar heeft Disney al deknodige ervaring mee, van ‘Dumbo’ tot en met ‘The Lion King’. Waardoor het geheel als een compleet pakket kan worden aangeboden bij een regisseur.

Lilo & Stitch

Lilo & Stitch - Welke Disney live action films wil ik zien?
Bron: GIPHY | Lilo & Stitch

Als het om techniek gaat en het neerzetten van een goede sfeer. Kan Disney vandaag de dag een hele hoop met ‘Lilo & Stitch’. De animatie film uit 2002 heeft genoeg elementen om bij het bioscoop publiek aan te sluiten. Denk aan de muzikale films die de afgelopen tijd zijn uitgekomen. Door de muziek van Elvis Presley in de live action versie terug te laten keren. Kan je het entertainment voor en oud laten zijn.

Dan de thuis situatie. Lilo groeit op bij haar zus. De band tussen de twee wankelt aan het begin van de animatie film. In de Disney live action versie zou deze verhaallijn ook kunnen worden gebruikt. Waardoor er een variatie aan het publiek wordt getoond. Van diversiteit, familie en liefde. Dat waren namelijk grote onderwerpen in de animatie film uit 2002.

The Hunchback of Notre Dame

Hunchback of Notre Dame - Welke Disney live action films wil ik zien?
Bron: GIPHY | Hunchback of Notre Dame

In 1996 kwam de indrukwekkende film ‘The Hunchback of Notre Dame’ uit. Waar het onderwerp afkomst, acceptatie en binnen een bepaalde normen passen als een rode draad door de film ging. Anno 2019 en de komende jaren is dat heel passend. De politiek en bepaalde gedachtegangen van mensen zorgt voor een splitsing van de maatschappij. Als er wordt gekozen om van de animatie film een Disney live action film van te maken.

Kan de studio op maatschappelijk gebied commentaar geven. Je mag zien wie jij wilt zijn. Of je nou een bochel hebt of bij een bepaalde gemeenschap hoort. Je kan het verwachten, maar wat is een Disney live action versie zonder herkenbare en prachtige muziek van de klassieker? Helemaal niets! Vooral het nummer ‘God Help The Outcasts’ was prachtig.

Niet alleen de muziek weet je te raken, de combinatie met de beelden weet de boodschap nog beter over te brengen. Waar ik wel benieuwd naar zou zijn, is hoe Disney om zou gaan met het geloof. Bijna alles wat daarmee te maken heeft kan heel gevoelig liggen. En juist voor de nodige commotie zorgen.

Is er een mogelijkheid om Disney live action versies te maken van Treasure Planet en Atlantis: The Lost Empire?

Is er een mogelijkheid om Disney live action versies te maken van Treasure Planet en Atlantis: The Lost Empire?
Bron: GIPHY | Treasure Planet

Voordat ik met mijn alles laatste Disney live action aan jou onthul, wil ik twee titels bespreken. De jaren ‘90 stonden bol van de klassiekers. Waarmee Disney zichzelf weer op de kaart zette. Naarmate het jaar 2000 in zicht kwam, leek het erop dat het publiek niet zo goed wist wat zij met de animatie films aan moesten. De nodige concurrentie zoals Pixar zorgde voor de nodige verschuiving.

De films ‘Treasure Planet’ en ‘Atlantis: The Lost Empire’ hebben wat mij betreft niet de liefde gekregen van het publiek. Door deze twee films te voorzien van een live action versie. Zou er voor kunnen zorgen dat het bioscoop publiek hen nu wel weet te vinden. Beide films hebben genoeg te bieden. Van een gigantische wereld, waarbij de live action versies alleen maar rijker kunnen uitzien. Tot en met een avontuur, waarbij de underdogs een grote rol spelen.

The Princess and the Frog

The Princess and the Frog - Welke Disney live action films wil ik zien?
Bron: GIPHY | The Princess and the Frog

Goed, dan de laatste animatie titel dat een grote live Disney live action verandering moet door maken. Namelijk ‘The Princess and the Frog’. De animatie versie noest de grote klapper zijn, waarmee Disney de 2D animatie achter zich zou laten. Wat de animatie versie moest doen was, voor de nodige diversiteit zorgen. Waar de plank mis werd geslagen, was dat de prinses grotendeels als kikker was te zien.

Met een live action versie kan Disney dat rechtzetten, en het verhaal hier en daar aanpassen. Zodat het laten zien van diversiteit dit keer op een correcte manier gebeurd. Waar zij niet aan moeten zitten en over moeten nemen is de donkere magie maar vooral de muziek. Het swingt, laat goed zien dat de Soul en Jazz uit New Orleans komt. Ik zou niet voor een al te realistische toon gaan, waardoor de magie niet tot zijn recht zou komen. De fantasie elementen mogen er in blijven.

Latest Reviews

Ook interessant
this made my day tv
Waarom je naar het RTL4 programma Herrie in de Druiventros moet kijken!