Bron: Quaid Lagan & Unsplash

Welke film flops zijn te hard aangepakt?

Welke film flops zijn de afgelopen jaren te hard aangepakt?

De afgelopen maanden heb ik een haat/liefde verhouding met Hollywood. Er wordt veel gelanceerd, wat niet altijd goed wordt ontvangen. Toch lijkt het erop dat de verschillende filmstudio’s een bepaald pad volgen, maar de plank volledig mis slaan. Waarbij je als filmliefhebber achter een film kan staan. Of het soms kan haten. Daarom wil ik starten met een reeks berichten rondom film flops. Hieronder een lijst met films, waarvan ik denk dat ze goed waren. Toch wist het grote publiek deze films niet te bereiken. Mocht jij één of meerdere titels kennen die in deze lijst thuishoren? Laat hier onder dit bericht achter.

The Good Dinosaur

The Good Dinosaur - Welke film flops zijn de afgelopen jaren te hard aangepakt?
Bron: GIPHY | The Good Dinosaur

Sinds de start van Pixar’s grote succes, weet de animatie studio de ene na het andere succes te lanceren. In 2015 moest er een nieuwe klassieker uit gaan komen. Toen ‘The Good Dinosaur’ uitkwam, bleef het grote publiek weg. Er was een budget van 200 miljoen dollar besteed aan de animatie film. Dat moest terug worden verdiend, alleen kwam de teller niet verder dan 332 miljoen dollar. Zelf heb ik de film in de bioscoop gezien, alleen zaten we niet zoveel mensen in de zaal.

Waar Pixar om bekend staat, wist ‘The Good Dinosaur’ in te slagen. Want ik zat aan het eind van de film keihard te huilen. Het was een krachtig en emotioneel verhaal. Waar een boodschap niet kon ontbreken. De animatie zag er prachtig uit. Althans de omgeving waar de karakters in rondlopen. Wat mij tegenstond was het ontwerp van de dinosaurussen. Dat kwam heel kinderlijk over. Wat in een groot contrast stond met de omgeving.

Charlies Angels

Charlies Angels - Welke film flops zijn de afgelopen jaren te hard aangepakt?
Bron: GIPHY | Charlies Angels

Al voordat de 2019 versie van ‘Charlies Angels’ uit kwam, was er flink wat commentaar. De trailers die door Sony Pictures online waren gezet, zorgde voor een bepaald beeld. Alsof de film speciaal is gemaakt voor de tieners. Een glamour versie van de ‘Charlies Angels’ dat aan het begin van 2000 uit kwam. Het heeft een lange tijd geduurd voordat ik mezelf overhaalde om de film te gaan kijken.

Natuurlijk kon ik het niet laten om de eerdere films te vergelijken met de nieuwe versie. Regisseuse Elizabeth Banks wist er een moderne twist aan te geven. Waardoor de film perfect aansluit wat er vandaag de dag speelt. Diversiteit, vrouwen emancipatie etc. Er zaten een aantal herkenbare ‘Charlies Angels’ elementen in, die Banks naar nu haalde.

Er zat een dans scene in, genoeg actie, en wisten de dames op een slimme manier de ander af te troeven. Het is een hele vermakelijke film, wat voor een mogelijke franchise door had kunnen gaan. Helaas was het financieel en kritisch niet zo positief. Waardoor de film zeker thuis hoort in de lijst met film flops die te hard zijn aangepakt. Het budget was 48 miljoen dollar, en de film wist wereldwijd 71 miljoen op te halen. Misschien weet het grote publiek de film bij de streaming diensten te vinden.

Spies in Disguise

Spies in Disguise - Welke film flops zijn de afgelopen jaren te hard aangepakt?
Bron: GIPHY | Spies in Disguise

De concurrentie tussen de verschillende animatie studios is enorm. Disney kocht 20th Century Fox en daar hoorde de animatie studio Blue Sky ook bij. Je kan de studio kennen van de ‘Ice Age’ films. Om de boel om te gooien, werd ‘Spies in Disguise’ gemaakt en gelanceerd. Disney had de release schema opgeschut en daarmee werd de film in december uitgebracht.

Het was een maand waar je als filmliefhebber moest kiezen tussen films. Want verschillende films probeerde de aandacht te trekken. Waarschijnlijk heeft dat voor de flop gezorgd, en daarmee in de lijst met film flops die te hard zijn aangepakt hoort. Ik heb de film gezien en heb mij geamuseerd.

De actie en humor wisten perfect in elkaar over te gaan. En de animatie was van top kwaliteit! Als je de cijfers er naast legt, zie je dat de film het budget niet is terug verdiend. Er moest drie keer 111 miljoen dollar worden verdiend. Wereldwijd heeft de film net iets meer dan 170 miljoen binnen gehaald.

Alita Battle Angel

Alita Battle Angel - Welke film flops zijn de afgelopen jaren te hard aangepakt?
Bron: GIPHY | Alita Battle Angel

Na het grote succes van ‘Avatar’ lijkt Hollywood er in te geloven, dat alles wat James Cameron aanraakt in goud veranderd. De regisseur, producer en script schrijver heeft veel succes gehad met onder andere: ‘Alien’, ‘Terminator 2’ en ‘Titanic’. Dat betekend niet dat je iedere film succesvol kan lanceren. De film ‘Alita Battle Angel‘ is daar een goed voorbeeld van.

Robert Rodriguez wilde de film maken en heeft Cameron gevraagd om hem daar achter de schermen bij te helpen. Het zorgde niet voor het grote succes, ook al was de film niet zo slecht als dat men in 2019 aangaf. Deze film is zeker één van de titels dat als film flops te hard is aangepakt. Er was namelijk een heel groot budget door 20th Century Fox vrij gemaakt. De 170 miljoen dollar is voor een groot deel opgegaan in de visuele effecten.

Actrice Rosa Salazar liep met de nodige stippen en helm op, om Alita op de computer tot leven te laten komen. Dat pakte heel goed uit, want de effecten waren van top kwaliteit. Met zo’n budget moet er ook flink wat geld binnenkomen, om alleen al quitte te spelen. Dat gebeurde niet, want de film wist zo’n 440 miljoen dollar op te halen. Waardoor de fans lang kunnen wachten tot dat er een vervolg aan wordt gegeven. Helaas

Latest Reviews

Ook interessant
Relax Music
Aquilo – Sillhouette