Welke muzikale biografische film kunnen worden gemaakt?

Deze artiesten zouden de perfecte inspiratiebron kunnen zijn voor muzikale biografische films

Met het grote succes van ‘Bohemian Rhapsody’ is het wachten dat er nieuwe muzikale biografische films worden gemaakt. De film blijft ondanks het uitkomen op dvd, blu-ray en digitaal blijven de bioscoop bezoekers binnen druppelen. Waardoor de film over de 900 miljoen dollar heen is. Een gigantische omzet, de film die het stokje moet gaan overnemen is ‘Rocketman’.

Of de film net zo’n succes gaat worden is nog even afwachten. Met het grote succes, was ik benieuwd welke artiesten genoeg ups- en downs mee hebben gemaakt. Zodat de muzikale biografische film op een goede manier kan worden gevuld. Daarom een lijst met de artiesten die duidelijke inspiratiebronnen zijn.

Britney Spears

Britney Spears - inspiratie voor een film
Bron: GIPHY | Britney Spears

Als je naar een zangeres kijkt die hele hoop ups- en downs heeft meegemaakt. Dan kan je niet om Britney Spears heen. In 2007 had zij een hele moeilijke periode waarbij haar haar werd afgeschoren. Maar vooral de roddelbladen vol stonden met de ontwikkelingen.

Ze wist haar carrière weer op te bouwen, maar blijft tot op de dag van vandaag onstabiel als er tegenslagen zijn. Met opnames bij verschillende klinieken om alles op een rijtje te krijgen. Dit in combinatie met haar Amerikaanse droom, dat haar op jonge leeftijd de ene na andere hit bezorgt.

Beyoncé Knowles-Carter

Beyonce Knowles-Carter - inspiratie voor een film
Bron: GIPHY | Beyonce Knowles-Carter

Hollywood kan er niet meer omheen dat representatie van de samenleving belangrijk is. Waardoor je ziet dat er meer diversiteit op het grote scherm wordt getoond. De eerste stappen worden gezet. Wat kan helpen is een muzikale biografische film over het leven van Beyoncé Knowles. In de film kan iedere ontwikkeling in haar leven voor inspiratie zorgen.

Op jonge leeftijd werd zij bekend met Destiny’s Child. Ook haar solo carrière is een groot succes, toch zijn er genoeg momenten en gebeurtenissen die groots worden uitgemeten. Zoals haar huwelijk met Jay-Z of haar relatie met haar vader. De filmmakers kunnen de ups- en downs op een hele goede manier in beeld gaan brengen. Met aan het roer, Beyoncé zelf. Want zij wilt de controle hebben over alles wat er haar leven naar buiten wordt gebracht.

Tina Turner

Tina Turner - inspiratie voor een film
Bron: GIPHY | Tina Turner

Een ander zangeres met de nodige levenservaring is Tina Turner. Ook haar leven is niet altijd over rozen gegaan. Haar relatie met Ike was roerig. Waar de nodige mishandelingen aan ten las kwamen. In het #Metoo tijdperk zou een muzikale biografische film het heel goed doen.

Je ziet dat mensen geïnteresseerd zijn in haar leven, want de musical met Tina Turner haar muziek dat het heel erg goed. Er komt een Nederlandse versie aan. Voor mij zou een logische stap zijn om het net als bijvoorbeeld ‘Dreamgirls’ voor de bioscoop te verfilmen.

George Michael

George Michael - inspiratie voor een film
Bron: GIPHY | George Michael

De filmstudio’s lijken het niet eens te worden wat een goede richting is om homoseksuele artiesten op een goede manier in beeld te brengen. Met Freddie Mercury en Elton John als voorganger zou de derde keer over George Michae perfect moeten zijn. Met zijn muziek wist hij een heel breed publiek te bereiken.

Daar komt bij dat het einde van zijn leven de nodige drama in beeld kwam. Van eenzaamheid en geen zin had in de spotlights. Dat kan een goede verhaallijn zijn door de gehele film. De pop muziek van zijn solo carrière en Wham!, plus de breuk van het duo kan voor de nodige kaart verkoop zorgen.
George Michael

Cher

Cher - inspiratie voor een film
Bron: GIPHY | Cher

Als laatste artiest zou ik Cher naar voren schuiven. Zij heeft sinds 1965 in ieder decennium een hit gescoord. Haar persoonlijke leven zou een ware soap kunnen zijn. Van de relaties, trouwerijen en scheidingen tot en met de het krijgen van kinderen. Genoeg stof om in een muzikale biografische film te gieten.

Daar komt de relatie tussen Chastity ‘Chaz’ Bono nog eens bovenop. De transgender man heeft een niet al te beste relatie met zijn moeder. Terwijl de zangeres het boegbeeld is van de LGBTI+ gemeenschap. Dit in combinatie met de grote muzikale geschiedenis en de diversiteit aan looks van de zangeres, zou een heel breed publiek moeten aanspreken.

Latest Reviews

Ook interessant
Televisie blog Review
Schuldig bij de Publieke Omroep