Televisie

Welke RTL klassiekers kunnen terugkomen?

Welk programma kan uit de kluis met RTL klassiekers worden gehaald?

Sinds de begin van 2019 zie je dat de zenders zich klaar maken om de strijd aan te gaan met on demand diensten Netflix en Videoland. Wat Talpa heeft gedaan, is een aantal mensen naar zich toe getrokken. Voor NPO en RTL is het tijd om de zenders goed te bestuderen en een plan de campagne te maken. Waarbij een aantal RTL klassiekers een comeback lijken te maken.

Heel snel komt ‘Kees en Co’ terug bij RTL en Videoland. Ook werd bekend gemaakt dat Robert ten Brink met het succesvolle programma ‘BankGiro Miljonairs’ terug keer op de zaterdagavond. Daar blijft het niet bij want de quiz tussen de quizzen ‘De Zwakste Schakel’ maakt een comeback met Brigit Maasland.

Hartstikke leuk dat deze RTL klassiekers terug op de buis komen, maar er zijn nog veel meer programma’s die in een nieuw jasje prima een terug kunnen komen. Hieronder neem ik je mee in de grote zoektocht om met een nostalgie gevoel de kijker bij de zender terug te laten keren.

Big Brother

Big Brother -
Bron: Makramedia.nl | Big Brother

Als het om reality televisie gaat, kan RTL 4 of 5 nog wel een titel gebruiken. Endemol is klaar voor een comeback van ‘Big Brother’. Voor het bedrijf is er (bijna) alleen maar een mogelijkheid om het programma bij RTL onder te brengen. De concurrent, Talpa, heeft al een soort gelijk programma. En brachten eerder ‘Utopia’ en ‘de Goudenkooi’.

In Amerika wordt het programma vandaag de dag nog steeds uitgezonden, en bewijst dat het succesvolle formule niet is uitgewerkt. Breng het onder bij RTL 5 zodat zij de extra kijkers binnen kunnen halen. Koppel daarbij Videoland/RTL XL er aan zodat er online kan worden mee gekeken. Voor beide partijen een win-win situatie, zolang er maar onbekende Nederlanders in komen!

De 10

Sinds 2002 had RTL het programma ‘De 10’, waar je aan de hand van een bepaald thema naar bijzondere gebeurtenissen of ander beeldmateriaal kijkt. Niemand minder dan Reinout Oerlemans begon met het eerste seizoen. Daarna was het aan Peter van de Vorst om het stokje over te nemen.

Met de komst van de sociale media kan RTL dit op een moderne manier terug laten komen. Geef de mensen op bijvoorbeeld Facebook of via de RTL Xl app de mogelijkheid om een stem uit te brengen. Zodat de interactie is met de kijker en ook geïnteresseerd is om te kijken naar het eind resultaat. Met bijvoorbeeld de thema’s: de 10 meest spraakmakende TV-programma’s, de 10 grootste schandalen van 2019 of de 10 meest vergeten televisiehelden.

Achmea Kennisquiz

Achmea Kennisquiz -
Bron: ANP & De Stentor | Achmea Kennisquiz

Jij kan zeggen over presentatrice Chazia Mourali, maar zij had een aantal succesvolle programma’s. Daar hoort ‘Achmea KennisQuiz’ ook bij. Toen zij in 2008 plaats moest maken voor Nicolette van Dam, was het eind van het programma ook snel in zicht. Daarmee is het programma zes jaar op de buis geweest.

De quiz onder de RTL klassiekers kan perfect op de buis, en met het vertel van ‘Weet Ik Veel?’ komt er geen gat in de programmering. Met een variant waarbij kinderen centraal staat, kan RTL nieuw leven inblazen. Alleen moet er wel een presentator of presentatrice zijn die goed met kinderen over weg kan. Dat het natuurlijk over komt en niet te geforceerd.

Telekids

Telekids -
Bron: Upcoming.nl & RTL | Telekids

Misschien een veel voor de hand liggende titel, maar ‘Telekids’ kan prima worden afgestoft. Irene en Carlo hintte beide op Instagram dat er pittig nieuws aan zat te komen. Dat is geen programma, maar een teruglik in een museum. Het terugblikken kan misschien uitgroeien naar vooruit blikken, want het format anno 2019 mee.

Er zijn andere zenders die een soort gelijk programma hebben, waarbij er wordt gekeken wat de jeugd interessant vindt. Wat met het programma onder de RTL klassiekers kan gebeuren, is het naar een volwassen versie om te buigen. Pak een aantal elementen, zoals de ‘mega blubber power race’ en ‘Harry de Hengst. En laat volwassenen deze opdrachten uitvoeren. Hoeveel nostalgie wil je hebben?

Televisie series als RTL klassiekers

Ik begon het bericht al met het nieuws dat ‘Kees en Co’ heel snel terug keert bij de zender. Het is niet vreemd als RTL gaat kijken naar andere grote klassiekers. Zodat die mogelijk een comeback kunnen maken, in een vernieuwd jasje. Waarbij een gedeelte van de cast prima terug zou kunnen keren.

Denk aan ‘Het Zonnetje in Huis’, ‘Rozengeur & Wodka Lime’, ‘M’n Dochter en Ik’, ‘SamSam’, ‘Vrienden voor het Leven’, ‘Westenwind’ en nog veel meer. Het is alleen handig om te kijken hoe de fans mogelijk kunnen reageren. Dat er wel connecties zijn met de voorgaande seizoenen. Waardoor het nostalgie gevoel ook terug kan keren.

Latest Reviews