Source Embed Header: Warnermedia Press Room

We’re Here legt grote verschillen bloot

De Drag Race queens Shangela, Eureka en Bob helpen de queer community in We’re Here

De Drag Race queens Shangela, Eureka en Bob helpen de queer community in We're Here
Bron: GIPHY HBO | We’re Here

Sinds 2009 heeft Rupaul’s Drag Race voor de nodige bekende drag queens gezorgd. Omdat de fan base in de afgelopen jaren flink is gegroeid. En de populariteit bleef groeien. Was het wachten totdat er een aantal spin-off programma’s uit kwamen. De streamingdienst HBO heeft sinds eind april het programma ‘We’re Here’.

Waarin je Eureka O’Hara, Shangela en Bob the Drag Queen ziet paraderen. Verwacht geen programma waarbij de drie queens het tegen elkaar opnemen. Want het draait in het programma ‘We’re Here’ om het helpen van mensen in de queer community. In iedere aflevering wordt er een kleine Amerikaanse stad aangedaan. Waarin de queens ieders iemand onder hun hoede nemen, om aan het eind van de week een show te geven. Natuurlijk komt dit alles met de nodige emoties.

Voor de kijker zijn de queens de bekende sterren. In ‘We’re Here’ is het tijd om een andere kant te leren kennen. De queens stellen zich open, en ontdekken hoe de queer community in de kleine steden leeft. Waarbij er grote verschillenden bloot worden gelegd. In vele gevallen heeft het geloof en denkwijze daar mee te maken. Denk aan zelf acceptatie, hoe de omgeving er mee omgaat of andere problemen die daar bij komen kijken.

Wat brengen de queens mee naar de kleine Amerikaanse steden?

Wat brengen de queens mee naar de kleine Amerikaanse steden?
Bron: GIPHY HBO | We’re Here

Eerst zie je hoe iedere queen kennis maakt met een persoon uit de stad. Vervolgens komen de persoonlijke verhalen aanbod. Waarmee ook duidelijk wordt wat de queens voor de ander kunnen betekenen. Zoals je in Nederland ook de bible belt hebt, is dat in Amerika ook het geval. Daar heeft de queer community te maken met vooroordelen, tot aan het kleineren of kapot maken van de ander.

Ook al krijg je daar in het programma mee te maken, het draait om het persoonlijke verhaal een positieve twist te geven. Zowel Shangela, Eureka en Bob gaan open het gesprek in, waardoor het niet de ene groep tegen het andere is. De queens willen de ander inzichten geven, zonder het op te leggen. Natuurlijk komt het drietal niet zonder de nodige toeters en bellen. Er zijn bussen omgetoverd tot olifanten en tassen met glitters en strikken.

Waar de nodige aandacht bij komt kijken, want alles wordt uit de kast getrokken. Op het podium zie je de beste outfits, looks en decors. Waardoor het een geweldige show is om naar te kijken. Natuurlijk met de nodige emoties en overwinningen. Waardoor de tranen over mijn wangen liepen, bij een aantal afleveringen. Zolang de drie mensen uit de stad met een goed gevoel achter blijven. Daar werkt het hele team hard aan om dat voor elkaar te krijgen. Gelukkig hoeft het harde werken nog niet te stoppen, want HBO heeft een tweede seizoen aangekondigd.

Latest Reviews