Bron: BNNVARA & Roy Beusker | Sterke Verhalen

Werkt het programma Sterke Verhalen?

Niet alles aan het BNNVARA programma Sterke Verhalen is fout of slecht

Niet alles aan het BNNVARA programma Sterke Verhalen is fout of slecht
Bron: BNNVARA & Roy Beusker | Sterke Verhalen

Het programma ‘Sterke Verhalen’ is nu een aantal weken te zien bij NPO 1. Wat je ziet aan de kijkcijfers is dat mensen na ‘Heel Holland Bakt‘ weg zappen om wat anders te gaan kijken. Maar is alles aan het programma zo slecht? Of kunnen Sanne Wallis de Vries, Peter Pannekoek en Richard Groenendijk het programma met een aantal kleine aanpassingen verbeteren?

Mocht je het programma ‘Sterke Verhalen’ niet hebben gezien, een kleine uitleg wat het programma heeft te bieden. De twee teamcaptains, Peter Pannekoek en Richard Groenendijk, worden bijgestaan door ieders twee bekende Nederlanders. Zij krijgen om de beurt de mogelijkheid om met een sterk verhaal te komen.

Aan het andere team de taak om te raden of zij de waarheid spreken of dat er niets van het verteld verhaal klopt. Om alles in goede banen te leiden zit Sanne Wallis de Vries in het midden, zodat de heren hier en daar kunnen worden gecorrigeerd. Dit alles wordt in verschillende rondes gegoten, zodat de kijker het idee heeft niet naar het zelfde zit te kijken.

De weken dat ‘Sterke Verhalen’ wordt uitgezonden, wordt er veel kritiek geuit op het programma. Want het zou een slap aftreksel zijn van ‘Wie Ben Ik?’ en ‘Echt Waar?!’. Daar is het programma absoluut mee te vergelijken, alleen kan ik de humor van het programma iets beter waarderen. Je krijgt een vreemd verhaal te horen, dat de nodige humor met zich mee brengt. Plus daarbij de komische combinaties van de bekende Nederlanders.

Het programma valt of staat met welke bekende Nederlanders er in te zien zijn

Het programma valt of staat met welke bekende Nederlanders er in te zien zijn
Bron: BNNVARA & Roy Beusker | Sterke Verhalen

Daar zit ook direct de valkuil. Want je moet mensen hebben die door kunnen vragen, en een strak gezicht kunnen houden wanneer er een sterk verhaal wordt verteld. Wat ik heel goed vind, is dat zij de bekende Nederlanders bereid krijgen om een heel persoonlijk verhaal te delen. Over bijvoorbeeld een gekke situatie of waar je vroeger als kind aan zat te sabbelen.

De programma’s waarmee ‘Sterke Verhalen’ wordt vergeleken, hebben over het algemeen een studio waar een bak met publiek wordt ingezet. Bij het BNNVARA programma is dat net het geval, waardoor de focus echt ligt op de verhalen die worden verteld. Hoe simpel het decor ook is, zelf vind ik het een goede keus om dat te kiezen. Zo wordt je niet afgeleid door de drukte om de mensen heen.

Het commentaar dat het programma ‘Sterke Verhalen’ bij een RTL 4 of SBS 6 hoort, beaam ik absoluut! Zeker nadat er flink wat commentaar kwam op bijvoorbeeld ‘Ranking The Stars‘ en ‘Één Tegen 100’. Wat Omroep Max en NPO 1 het beste hadden kunnen doen, is ‘Smaakt Naar Meer‘ erachter programmeren. Zodat het vanaf de start van de avond, er een bakavond wordt gecreëerd.

Latest Reviews

Ook interessant
Hoe gaat de maatschappij om met relaties? Je krijgt antwoorden in Liefde Is..
Sophie Hilbrand laat zien wat Liefde Is..