Why Him?

Why Him? laat de moderne versie van een kerst film zien

Why Him? movie poster
Nu kan je denken: waarom gaat hij een film behandelen die bedoeld is voor de kerst?
Nou ik zal het je vertellen. Ik zat eigenlijk niet te wachten op een film die in het teken staat van de feestdag der feestdagen. Toch kon ik niet wachten tot dat het weer december was en moest na het zien van de trailer Why Him? heel snel opzetten.

Wat mij opviel aan de trailer was de moderne twist aan de film. Want bij Why Him? heeft James Franco een goede carrière met het maken van apps. En dat is helemaal van deze tijd.
Ook is er in de loop van de film geen vlokje sneeuw te zien. Het is niet traditioneel in veel opzichten.
Daar meer over na het verhaal en de trailer van Why Him?

Dit is het verhaal van Why Him?

Tijdens de vakantie bezoekt Ned, een overbezorgde, maar liefhebbende vader, zijn dochter in Stanford.
Daar ontmoet hij zijn grootste nachtmerrie, namelijk de lompe, maar goedhartige miljardair Laird.
Ned is ervan overtuigd dat de grofgebekte Laird absoluut geen match is voor zijn dochter.
De eenzijdige rivaliteit en stress neemt toe wanneer Ned erachter komt dat Laird haar ten huwelijk wil vragen.

Dit vond ik van Why Him?

Laat ik uitleggen wat ik vernieuwend vond aan de film. Want er zijn tot nu toe genoeg films gemaakt waarbij de vriend totaal of bijna geen klik heeft met de nieuwe schoonvader. En dat er financiele problemen zijn die niet besproken worden.

Ze hebben het verhaal naar deze tijd gehaald. Met de baan van Laird, hij is een app ontwikkelaar en heeft een mega bedrijf. Een beetje los geslagen qua ideeën heeft hij wel een hart van goud. Hij wilt het goed doen voor andere.
Ook vond ik het interessant om te zien dat Laird en Ned meer overeenkomsten hadden dan verschillen. De oude generatie en de nieuwe generatie hebben hetzelfde voor ogen.

Why Him?

De humor is lekker plat en vooral omdat de oude generatie, de ouders van Stephanie, de humor in eerste instantie niet kunnen waarderen. Je voelt de ongemakkelijkheid die ontstaat tussen de generaties. En dan heb je het broertje van Stephanie, Scotty er nog tussen. Hij is diegene die het allemaal wel best vindt hoe het nu gaat.
Soms liggen de grappen voor de hand wanneer de personen in een ruimte komen. Je weet welke grappen er over gemaakt kunnen worden.

Mijn Conclusie

Er is niet veel negatiefs of echt iets positiefs te zeggen over Why Him? want het is een oké film waarbij je moet gaan kijken voor de humor. Het is geen diepgaande film waarbij je de personen leert kennen. Het blijft oppervlakkig, maar dat is voor deze film ook niet erg.

Latest Reviews