Welke bekende Nederlanders zijn de kandidaten Wie is de Mol 2019
Bron: Avrotros | Wie is de Mol 2019 - Groepsfoto

Wie Is De Mol 2019 – Niet Gered

Wie van de kandidaten weet tijdens de aflevering Niet Gered de meeste onrust te veroorzaken?

Bron: Avrotros | Wie is de Mol? 2019

Tijdens het opmaken door zaten Sarah met Eveline te praten over de onthulling van de vorige aflevering. Dat de joker een mogelijke vrijstelling zou kunnen zijn. Waar het onderwerp snel over ging in een matig bontje. Zij vertrouwen elkaar niet helemaal, maar toch gaan zij losjes informatie met elkaar delen.

Opdracht 1 – Aflevering Niet Gered: Vlag uithangen

Voordat de eerste opdracht van de ‘Niet Gered’ aflevering van start ging. Strooide Rik met een aantal Spaanstalige woorden. Alleen had het specifieke woord voor bijvoorbeeld geel, rood en dergelijke niets te maken met de persoon. Omdat zij niet als één groep de huizen in gingen om opzoek te gaan naar gele, blauwe en rode kledingstukken. Er werd druk overlegd, waarbij Rick-Paul zich opofferde om als lange man de gevonden kledingstukken en dergelijke in de goede volgorde op te hangen.

Eveline en Jamie moeten gokken hoeveel lijn er goed worden opgehangen. Het was wachten tot dat de uitslag werd onthuld. Want alleen als de gok goed was kon er 1500 euro worden verdiend.Bepaalde groepen waaronder Nikkie en Sinan deden er erg lang over om überhaupt kleding bij mensen te vinden. Merel probeerde ook lekker tijd te rekken door rustig de spijkerbroeken van het balkon te pakken met een bezemsteel.

Wat mij opviel was dat de andere Mol kandidaten, zich heel graag bemoeide met de manier alles werd opgehangen. Zoals Sarah, Nikkie, Nielson, Sinan hielpen maar alleen maar de sloot in. Sarah zorgde voor de nodige onduidelijkheid waardoor er een flinke opstopping werd veroorzaakt.

Er werd niets verdiend want Eveline en Jamie hadden de groep niet hoog zitten. Want zij hadden gekozen voor 5 volle lijnen of minder. Terwijl de groep 9 lijnen vol hadden gehangen. Dus geen geld in pot. Waarbij ik de rollen van Eveline, Sarah en Sinan verdacht vond overkomen.

In de bus werd er geopperd dat er een nieuwe penningmeester moest worden benoemd. Voor mij vreemd, want Nikkie staat niet hoog op mijn verdachtenlijst. Ook al is Sarah naar eigen zeggen geen wonder met geld. Zij kreeg de pot wel naar zich toe geschoven. Een hele verdachte zet van Sinan?

Opdracht 2 – Aflevering Niet Gered: Stapelgek

De joker moest naar iemand toe binnen twee minuten. Als dat niet binnen de tijd zou gebeuren, dan koste dat 2 duizend euro. Waardoor de geldpot direct op nul zou eindigen. Waarop Niels met een eigen theorie kwam. Waarop hij de eerste joker kreeg.

De andere kandidaten krijgen aan de hand van een aantal potjes Jenga de kans om voor jokers of meerdere de kans om meer te winnen. In de hout steentjes kon was gebrand staan. De kandidaten konden iets winnen als er drie steentjes die samen een joker vormde of het cijfer twee.

Hartstikke leuk dat de makers proberen om spanning op te bouwen. Alleen voelde het voor mij als een opdracht dat er op het laatste moment is tussen geschoven. Als je naar Wie is de mol kijkt, wil je spannen en sensatie zien. Misschien komt het later in de aflevering nog.

Slaat de titel van deze aflevering ‘Niet Gered’ op één van de verliezers van deze opdracht. Want er waren een aantal verliezers. Namelijk: Sinan, Nikkie, Jamie, Rick-Paul en Merel. Wat mij opviel is dat Jamie opzettelijk ging voor een steen dat van de voren duidelijk een moeilijke zou zijn. Waardoor het verdacht zou zijn. Voor Sarah, Robert en Eveline was er goed nieuws want zij hebben één of meerdere jokers verdiend.

Merel en Jamie vertrouwen elkaar niet en proberen elkaar’s vertrouwen op de proef te stellen. Door informatie te delen en te kijken of dat later bij de andere kandidaten terecht is gekomen. Dat gebeurde op een manier wat voor mij te vaag was.

Opdracht 3 – Aflevering Niet Gered: Op treden

Bron: Avrotros | Wie Is De Mol? 2019

Een 3D puzzel moest door een aantal buizen door om aan de andere kant weer in elkaar gezet te worden. Als dat goed wordt opgelost, binnen de uitgekozen tijd. Dan wordt er geld verdiend. De groep koos voor 45 minuten waardoor er 1500 euro kan worden verdiend. Merel en Sarah kiezen er voor om voor het puzzelen te gaan.

Voor de Mol is dit de kans om de groep te vertragen door net te doen alsof hij/zij niet snapt hoe de buizen los moeten. Nikkie en Sinan waren daar vooral mee bezig. Tussendoor werd er een buis naar buiten gegooid. Maar door wie? Gelukkig vond Eveline de buis, waardoor ook Merel wakker werd geschut. De pot kwam op een totaal bedrag van 3500 euro. Het had meer kunnen zijn. Omdat de opdracht binnen 26 minuten was gehaald.

Executie – Aflevering Niet Gered

De kandidaten zaten op verschillende daken om een test te maken. Wanneer zijn starten gaan er grote spotlights aan. Dat geeft een extra dementie aan het geheel, wat perfect staat tussen het decor van de stad.

Als ik een test zou maken bij de ‘Niet gered’ aflevering, dan staan Eveline, Sarah en Sanin boven aan mijn lijst. Rik ontbrak in het geheel, want alle kandidaten moesten hun eigen naam intypen. Waardoor iemand zijn eigen afscheid in werking zou zetten. Wat super spannend is natuurlijk.

Het einde was zo spannend en filmisch, want je worst met een groot vraagteken achter gelaten. Want betekend dit het einde voor Robert of Nikkie? Ik hoop dat Nikkie nog even mee gaat want zij weet het meest geweldige commentaar te geven. Helaas wordt dat een week wachten.

Latest Reviews

Ook interessant
App Blog
Groove Planet – Electronic Dance game