Bron: Avrotros | Wie is de Mol? 2019

Wie Is De Mol 2019 – Verblindend

Wie van de Wie Is De mol? 2019 deelnemers wist zich het meest verblindend te gedragen?

Bron: Avrotros | Wie is de Mol? 2019

Bij iedere aflevering wordt er een titel aangekoppeld. Bij deze aflevering was dat: verblindend. Dat je op vele manieren kan interpreteren natuurlijk. Voor mij en de rest van de kijkers de taak om deze titel op een bepaalde manier kloppend te krijgen, en dat je mogelijk op de goede mol zou gaan zitten.

Aan het eind van de vorige aflevering, was de grote onthulling dat Niels de joker van Evelien had omgeruild. Waardoor zij een joker had ingezet, dat door Niels was open gemaakt. Een enorme shock, wat in eerste instantie een één mans actie zou zijn. Toch is dat niet helemaal het geval, want Sarah en Rick-Paul wisten wat er speelde. Een drietal dat in de ‘Verblindend’ aflevering gaat proberen om Jamie en Merel als bontje uit elkaar te krijgen.

Opdracht 1 – aflevering verblindend: Straatbeeld

Naar de eerste opdracht, waar vooral te zien was wat Sinan niet deed. Want hij zat samen met Niels en Jamie in een groep. Terwijl Robert en Merel door het dorp rende om de ene na de andere foto stuk te vinden. De laatste groep is gevormd door Rick-Paul en Sarah. Zij gaan voor de strategie om iedereen op straat aan te spreken. Waardoor zij veel tijd kwijt zijn om de weg te vragen in plaats van het vinden van foto stukken.

Het lijkt heel verdacht dat Sinan niets doet, maar het drietal krijgt op een bepaald moment een foto, waar de locatie van het volgende fotostuk op stond. Rick-Paul en Sarah konden het zelf niet vinden, en gaven het weg. Alleen deden de heren er zo lang over. Gelukkig werd alles op tijd gevonden en kon er 1800 euro in de pot worden bij geschreven.

Opdracht 2 – aflevering verblindend: Parkeergeld

Bij de tweede opdracht ging het erom dat er zo veel mogelijk woorden moeten worden gemaakt. Merel en Sarah stonden op een toren zodat zij van boven af de woorden in elkaar konden zetten. Niels was diegene die voor de juiste communicatie moest gaan zorgen, tussen de heren en de dames. Dat gebeurde ook heel erg goed!

Sinan en Robert waren aan het begin van de opdracht de personen, die de klinkers boven op de twee auto’s moesten leggen. Wanneer de klinkers lagen konden Rick-Paul en Jamie zich tussen de andere auto’s mengen. Dat was de uitleg, het resultaat kon groot worden wanneer er heel veel zeven letter woorden werden gelegd. Alleen kozen de dames er voor om voor een aantal vijf letter woorden te gaan. Wat ik op zich al verdacht vond.

Daar komt bij dat Sarah met deze opdracht met de onthulling komt, dat zij dyslectisch is. Haar plek binnen deze opdracht was daarom merkwaardig te noemen. Ook ging zij continue in discussie met Merel als het ging om de woorden, maar vooral over hoe de woorden moesten worden gespeld. Daarmee vond ik Sarah heel verdacht. Ondanks alles was deze tweede opdracht van de ‘verblindend’ aflevering goed voor 1350 euro.

Opdracht 3 – aflevering verblindend: Sleutelhanger

Als je mee doet aan het programma ‘Wie is de Mol?’ dan weet je dat er en aantal spannende opdrachten tussen kunnen zitten. De laatste opdracht bij de ‘verblindend’ aflevering was er zo één. Want de deelnemers moesten gaan abseilen van een 80 meter hoge waterval. Er moesten eerst twee teams worden gemaakt. Met als eerst: Niels, Jamie, Robert en Rick-Paul.

Van de vier heren ging iedereen naar beneden. Alleen liet Niels zien dat hij niet voor de opdracht naar beneden ging. Want in de kokers waar je als team uiteindelijk een code voor een codeslot moest maken, moest er worden gevoeld. Niels vond het abseilen niets, en ging als een speer voorbij de kokers. Zorgde de angst en het water voor een ‘verblindend’ effect?

Robert heeft geprobeerd om zo goed als het kon naar beneden te komen. Hij bleef alleen niet goed hangen, en kwam met wondjes en een hoge hartslag naar beneden. Rick-Paul en Jamie hadden beide vreemde uitspraken, dat niet klopte met wat je op beeld zag. Jamie dacht er zeker van te zijn, dat Rick-Paul koker 5 had. Alleen ging het slot niet open. Op het moment dat hij dat zei, zag je zijn twijfel in zijn gezicht. Een Mol actie?

Het lijkt wel de aflevering te zijn, waar Sinan voor een ‘verblindend’ effect moet zorgen. Als hij de Mol zou zijn, dan is hij van alle Mol het meest lui geweest. Want hij gaf bij Merel en Sarah aan, dat hij het niet aandurfde om naar beneden te abseilen. Hij kwam met een verhaal dat het met zijn omvang had te maken, dat alles werd gekneld en voor een druk op de borst zou zorgen.

Ik had verder niets op te merken bij de dames. Want Merel en Sarah gingen allebei zelfverzekerd naar beneden. En hadden mijn verdenking op een Mollen actie niet met zich mee. Want er werd geld verdiend voor de pot. Om duidelijk te zijn, wel 750 euro. Een mooie opbrengst, waarmee ik een aantal deelnemers of mogelijke Mollen in de gaten kon houden.

Executie – aflevering verblindend

Op de één of andere manier zag ik van verre aankomen dat Robert aan het eind van deze aflevering naar huis zou moeten. Want hij speelde het spel wel, maar hield zich vooral op de achtergrond. Daarbij leek hij geen bontje te hebben met iemand. Hij besprak wel zaken met Sinan. Als hij het spel wat fanatieker had gespeeld, had hij nog een aantal afleveringen mee kunnen gaan.

Tijdens deze aflevering leek ik in een tussenvisie te gaan zitten. Toch zou ik gaan spreiden, en wel op Rick-Paul, Jamie en Niels. Zij hadden tijdens de ‘verblindend’ aflevering genoeg momenten waarop er iets vreemds gebeurde. Wie verdenk jij van het Mollen? Laat het hieronder weten.

Volgende
Polar Review

Latest Reviews

Ook interessant
Blog Sporten
Zijn fitness trackers een toevoeging met sporten?