WINCH_17-03-24_BK_0153.CR2

Winchester Review

Winchester neemt het publiek mee in een labyrinth-achtig huis waarvan gezegd wordt dat het één van de meest bezeten plaatsen ter wereld is


In San Jose staat het mysterieuze huis ‘Winchester’. Na de dood van Sarah werd het bekende en beruchte huis opengesteld voor het publiek. Maar wil je wel bij een huis naar binnen waar de geesten waren opgesloten? De verwachtingen lagen hoog na het zien van de eerste trailer.

Want daar lieten de hoofdrol spelers, Helen Mirren en Jason Clarke, zien dat zij goed waren gecast in de rol Alleen is het een thriller of een horror film? Want The Spierig Brothers hebben na ‘Jigsaw‘ en ‘Predestination’ aan deze film gewerkt. Kom erachter na het lezen van het verhaal en zien van de ‘Winchester’ trailer. Er is genoeg te bespreken.

Dit is Winchester

Sarah Winchester, de weduwe van een Amerikaans wapenmagnaat, is er van overtuigd dat ze geteisterd wordt door de geesten van mensen die door de wapens van haar echtgenoot zijn omgekomen.
Nadat haar man en kind plotseling overlijden werpt ze zich op de constante verbouwing van het gigantische Winchester Mystery House, dat ontworpen is om de kwade geesten weg te houden.
Wanneer de sceptische psychiater Eric Price naar het landgoed gestuurd wordt om Sarah’s geestesgesteldheid te evalueren, komt hij er achter dat haar obsessie met het bovennatuurlijke misschien nog niet zo gek is.

De recensie van Winchester

De twee hoofdpersonen van de film, Helen Mirren en Jason Clarke, zijn de personen waar je tijdens de film vooral naar aan het kijken bent. Laat ik het anders zeggen, naar Jason Clarke. Want je merkt naarmate de film vordert dat het om hem draait. Nu staat de actrice Helen Mirren op de poster om de film te verkopen.

Alleen draait het verhaal om haar karakter, Sarah Winchester. Toch is dat op beeld niet het geval. Bijna alle scenes waar de actrice in te zien is zijn in dezelfde setting opgenomen. Alleen de buiten opnames en de slot scene zijn in een ander decor opgenomen. De film ‘Winchester’ probeert een horror film te zijn. Alleen zitten er een aantal elementen in verwerkt die je uit de horror sfeer halen.

Winchester Movie Review

Er zitten flauwe grappen in verwerkt. Waarbij het net een slapstick scene of een blooper lijkt te zijn. Ook het verhaal dat rondom de geesten en het huis speelt voelt een beetje komisch. Zelfs zo erg dat er tijdens de film veel lach momenten waren en de mensen boven ‘Winchester’ aan hoorde komen. Hoe erg de film ook probeerde om zich als een horror film. Nu heb ik niet veel positiefs te melden over de film. Toch is ‘Winchester’ een film dat prima te zien is als er niets anders is om te kijken.

Latest Reviews