Wind River

Elizabeth Olsen en Jeremy Renner zijn naast de striphelden samen te zien in de film Wind River

Wind River Movie Poster
Elizabeth Olsen en Jeremy Renner kunnen je bekend voorkomen. Zij waren eerder samen te zien in de Marvel films maar in de film Wind River zijn zij wederom samen op het grote scherm te zien. Dit keer geen poes pas waar zij zich achter kunnen verschuilen, want zij gaan samen op onderzoek uit in de echte wereld. De film draait al een aantal weken in de bioscoop alleen heb ik tot nu nog weinig verhalen gehoord over de film. De film ging aan het begin van 2017 in première bij de Sundance Film Festival.

Scenario schrijver en sinds Wind River regisseur Taylor Sheridan maakte zijn regie debuut met de film. Dat was niet het enige wat Tayor deed, want hij schreef het scenario ook. Mocht je Sicario, Hell Or High Water hebben gezien? Daar schreef Taylor Sheridan ook het scenario voor. Verder was in tal van televisie series te zien als: NYPD Blue, CSI: NY, Veronica Mars en Sons of Anarchy. Mocht je willen weten hoe ik over de film Wind River denk? Lees de recensie na het verhaal en trailer van de film.

Dit is Wind River

Cory Lambert is een ervaren speurder en jager die het bevroren lijk van een tiener ontdekt. Hij besluit samen te werken met de onervaren FBI-agent Jane Banner en de Tribal politie-officier Ben Shayo om te ontdekken wat er gebeurd is en de verantwoordelijken voor de gruwelijke misdaad op te sporen. Hoe dieper Cory, Jane en Ben in het onderzoek duiken hoe meer ze hun eigen levens op het spel zetten.

Dit vond ik van Wind River

Vanaf de eerste seconden dat Wind River begint is de soundtrack van de film bijna magisch. Het is betoverend en heel passend bij de film. Het maakt de film wat mysterieuzer en spannender, ook al is de film muziek tijdens sommige films een beetje eentonig. Je krijgt mee hoe de cultuur van de indianen in het dorp zijn, hoe mensen omgaan met een verlies. Dat vond ik in sommige gevallen toch bijzonder om te zien. Je kijkt mee en beleeft het zoals FBI agent Jane Banner het ervaart.

Zij neemt haar normen en waarden mee en merkt als snel dat zij zich moet gaan aanpassen aan de manier van communiceren en onderzoeken. Als kijker wordt je telkens verrast door de voortgang van het onderzoek. Ik moet eerlijk zeggen dat de acteurs in de film heel goed werk afleveren. Elizabeth Olsen en Jeremy Renner laten mij geloven dat zij een FBI agent en een ervaren jager zijn.

Wind River laat zien hoe de indianen omgaan met verlies

Toch steelt Jeremy de show, tot nu toe heb ik hem alleen in de Marvel films en Arrival gezien. In deze film laat hij zien wat hij kan en doet dat heel erg goed. Van de schiet scenes, de hulp die hij bied tot aan de emoties die hij overbrengt over zijn verdriet, het is heel goed geacteerd.

De beelden die je ziet zijn ook prachtig om te zien, het laat zien hoe haaks dat is met het leven dat de meeste mensen in het dorp lijden. Het drugs gebruik is hoog, de vooruitzichten voor de jonge generatie is niet al te best en het is een kwestie van overleven als je in Wind River blijft wonen. De gevoelswisselingen bleef ik tijdens de film houden. Van de ‘wauw’ momenten als de natuur in beeld kwamen naar het beklemmende gevoel dat het dorp had.

Zijn er ook minpunten aan de film? Weinig, omdat Wind River een film is waarbij het al snel duidelijk wordt welke richting het op gaat, weet je hoe het onderzoek en film gaan. In sommige scenes is het voorspelbaar. Maar dat is het enige wat ik als minpunt over de film heb.

Mijn Conclusie

Wind River is een film waar je veel achtergrond informatie krijgt over de indianen in het dorp. Het is een film waar je naar blijft kijken door de verschillende elementen. De muziek, het decor en het acteer werk van de acteurs. Mochten de makers een grote ambitie hebben? Dan hadden zij er een serie van gemaakt. Daar is het verhaal prima voor geschikt. Het is een film die je gezien moet hebben en geschikt is voor donkere koude avonden of een donkere bioscoopzaal.

Latest Reviews

Ook interessant
Er is veel talent te vinden bij America’s Got Talent