Thismademyday-spotify

Wist je dat… Spotify

Wist je dat je meer kan met Spotify dan alleen muziek luisteren?

Spotify is berucht of beroemd. Als je aan bekende artiesten vraagt is het berucht.
Want in het verleden hebben een aantal artiesten de muziek van de on demand dienst weggehaald. Dit omdat de muziekdienst de artiesten niet goed betaald naar hoe vaak er naar ze geluisterd wordt.
Daar wil ik het nu niet over hebben. Want ik wil een aantal ‘Wist je dat’ feiten met je delen over Spotify. Naast alleen muziek luisteren kan je nog veel meer.

Lees de Wist je dat feiten over Spotify

 • Luister je vaak naar muziek met je vrienden. En wil jij de muziek waar jij naar luistert delen met je vrienden?
  Spotify heeft een nieuwe functie aan de mobiele app toegevoegd. Want bij de zoek functie heb je rechts bovenin een camera symbool staan. Daar kan je een Spotify-code mee scannen.
  Die vindt je bij albums, singles en EPs als je op de drie … klikt. Op die manier hoef je Shazam, of de artiest niet te gaan spellen voor de ander.

 • Een ander functie dat heel handig is, maar dan voor als je gaat hardlopen, is de functie onder het tabblad Running. Als je bij bladeren naar beneden scrolt kan je die optie vinden.
  Wat de functie doet is het bijhouden van je hardloop snelheid. Hoeveel BPM (Beats Per Minuut) je loopt.
  Aan de hand van die informatie gaat de app opzoek naar de muziek die past bij de snelheid. Zodat je gemotiveerd verder kan hardlopen.

 • Wist je dat je ook verbinding kan maken met apparaten waar je Spotify app op hebt staan?
  Tegenwoordig hebben veel huishoudens een computer/laptop, smartphone, tablet, smart tv, Playstation of ander apparaat waar je muziek via Spotify mee kan luisteren.
  Als je de apparaten verbonden zijn met de wifi dan kan ze verbinden. Zodra je verbonden bent kan je het ene apparaat gebruiken als afstandsbediening. Verander je wachtrij of kies een album of nummer die je op dat moment wilt horen.

Wist je dat er naast muziek nog genoeg te luisteren valt bij Spotify?

 • Een ander wist je dat feit is dat je naast alle muziek ook naar een berg aan podcasts kan luisteren.
  De podcast heeft een comeback gemaakt of is nooit helemaal weg geweest. Over bijna ieder onderwerp kan je over praten, en dat wordt ook gedaan. Bedenk het zo gek mogelijk en er is een podcast van.

Eerder kon dat via iTunes maar nu heeft Spotify de functie toegevoegd aan de mobiele app. Als je de desktop versie gebruikt kan dat nog niet. Je vindt de podcasts en thema’s onder de tabblad bladeren.

 • Wist je dat Spotify je helpt om naar Luisterboeken te kunnen luisteren? Nu moet ik bij er wel bij vertellen dat het aanbod aan Nederlandstalige luisterboeken bij Spotify niet heel groot is. Want dat heeft allemaal te maken met rechten en waar ik dit bericht mee begon, ligt dat nogal gevoelig bij Spotify.
  Zoek op titels en kom erachter of je naar het boek kan luisteren. Mocht dat niet het geval zijn dan kan je alsnog het boek gaan lezen.

Latest Reviews

Ook interessant
This made my day music
De Super Bowl Halftime Show van Lady Gaga