Worden animatie films gemaakt voor alle leeftijden?

Er wordt over het algemeen neergekeken op de verschillende soorten animatie films

Isle of Dogs - Er wordt over het algemeen neergekeken op de verschillende soorten animatie films
Bron: GIPHY | Isle of Dogs

Als jij geen animatie liefhebber bent, dan is dit bericht over animatie films, en waarom het voor alle leeftijden is voor jou geschreven. Over het algemeen wordt er op dit soort films neergekeken wanneer de trailers uitkomen en als de films in de bioscopen draaien. Want het is toch alleen voor kinderen gemaakt? Daarop is mijn antwoord: NEE!

Niet dat ik boos ben, maar in dit bericht wil ik juist uitleggen wat animatie films hebben te bieden voor alle leeftijden. Om te beginnen met de humor. Als volwassenen kan het aanvoelen als oppassen als je naar bijvoorbeeld ‘Despicable Me’ of ‘How To Train Your Dragon’ gaat. Toch zorgen de makers met de humor ervoor dat het voor volwassenen ook leuk is om te kijken.

Er worden grappen erin geschreven in de animatie films, en over het algemeen merken kinderen niet dat het wordt gehint op volwassen onderwerpen. Voor de volwassenen zijn de grappen leuk, omdat je het gevoel hebt dat de film ook voor jou is gemaakt. Op deze manier heb je al volwassenen ook een leuke tijd.

Er komen steeds meer animatie films uit, met als doelgroep: volwassenen

Spider-Man: Into The Spider-Verse - Er komen steeds meer animatie films uit, met als doelgroep: volwassenen
Bron: GIPHY | Spider-Man: Into The Spider-Verse

Een ander voorbeeld zijn de recent uitgekomen ‘Spider-Man: Into The Spider-Verse’, ‘Isle of Dogs‘ en ‘Dragon Ball Super: Broly’. Tot het uitkomen van de eerst genoemde animatie film, zag je Spider-Man in live action films voorbij komen. Waarmee Sony Pictures voor de derde keer probeert om het goed aan te pakken. Dat gaat nu goed, maar je wilt als filmkijker wel eens wat anders. Een verhaal dat niet direct zou werken als live action film, maar wel met animatie.

Daar is ‘Into The Spider-Verse’ een goed voorbeeld van. Je krijgt verschillende Spider-Mannen en vrouwen te zien. Het verhaal zit heel goed in elkaar en dat samen met de actie. Waar de animatie films voor zorgen is een extra dimensie aan het verhaal en de film toevoegen. Ik had het gevoel dat ik een stripboek zat te lezen met bewegende beelden.

Wat ik met dit bericht wil duidelijk maken is dat animatie films heel veel hebben te bieden van alternatieve verhalen tot de meest bijzondere vormen en wezens. Heel kort door de bocht gezegd, alles is mogelijk bij een animatie film. Dat maakt een film juist heel interessant om naar te kijken. Geef een animatie film de kans, en voor je het weet loop jij met een goed gevoel de bioscoopzaal uit.

Latest Reviews

Ook interessant
Een nieuwe moord in aflevering 4 Kroongetuige