Source: Mike Baumeister & Unsplash

Wordt dit de volgende Disney Plus Premier Access film?

De lijst met Disney releases is lang, welke titel kan het beste van de bioscoop naar een Disney Plus premier acces film gaan?

Na ieder kwartaal heeft Disney een moment dat de cijfers van de afgelopen drie maanden bekend worden gemaakt. Eind vorige week was het moment daar weer. Waar Bob Chapek, de nieuwe directeur van Disney, het één en ander bekend maakte. Zo ook dat na ‘Mulan’ er mogelijk een film naar ‘premier access’ kan komen. Waardoor in mijn hoofd de releases van het komende jaar voorbij komen. Daarom in deze blog: is dit de volgende Disney Plus Premier Access film?

Afgelopen september wilde Disney proberen om meer mensen naar de streamingdienst te krijgen. Door ‘Mulan‘ digitaal uit te brengen, kon de filmstudio mogelijk wat extra geld verdienen. Onder de noemer: premier access, konden de abonnees voor 30 dollar (21,99 euro) de live action film thuis op de bank gaan kijken. Alleen was het achteraf niet de beste keus om die film uit te kiezen. Toch krijgt deze dienst een tweede kans, door mogelijk een andere film digitaal aan te bieden.

Aankomende 10 december komt Disney met meer plannen over de toekomst. Er wordt gesproken dat bekend wordt gemaakt, dat er een ‘volwassenen afdeling’ bij de streamingdienst komt. Waar je alleen in kan komen met een pincode/wachtwoord. Zodat kinderen niet worden bloot gesteld aan te veel geweld, vloeken en dergelijke. Op die manier kan Disney de catalogus van 20th Century Studio op de streamingdienst zetten. Als je goed kijkt, zie je al een aantal bekende titels van 20th Century Studio tussen de Disney films staan.

Kan er met een Disney Plus Premier Access film geld worden verdiend?

Dankzij de corona maatregelen hebben de grote filmstudio’s er voor gekozen om bijna alle films naar 2021 te schuiven. Tot nu toe willen en durven de studio’s het vanaf maart weer aan om een film te lanceren. Met de grote stapel films uit 2020, zou Disney vanaf maart een hele hoop films de bioscoop in gaan slingeren. Om een overkill te voorkomen, kan Disney zelf geld verdienen door een film naar Premier Access te verhuizen.

De officiële plannen en bekendmaking moet nog komen, natuurlijk kan het speculeren direct beginnen. Uit de lange lijst met titels, heb ik de films eruit gehaald die het beste als Disney Plus Premier Access film kunnen fungeren. Natuurlijk zal ik de redenen erbij benoemen. Heb jij er andere ideeën over? Laat het gerucht achter onder het bericht.

Eigenlijk is de keuze niet reuze, want het lijkt mij sterk dat Disney kiest om de grote Marvel films uit de bioscoop te halen. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om de Marvel Cinematic Universe uit te breiden. Door films in de bioscoop te lanceren en op Disney Plus met series te komen. Dat wordt niet zo maar aan de kant geschoven.

Raya and the Last Dragon

Disney laat zien hoe animatie er vandaag de dag uit moet zien
Source: Copyright The Walt Disney Company, 2020 & Filmdepot | Raya and the Last Dragon

Tot nu toe lijkt het internet niet hysterisch te worden van ‘Raya and the Last Dragon‘. De trailer werd matig positief ontvangen. Het internet werd niet hysterisch na het zien van de eerste beelden. Men gaat eerder kijken naar een trailer, van een franchise of film dat wordt herkend. Denk aan ‘Frozen 2‘. Met die trailer werden records verbroken. Als ‘Soul‘ vanaf 25 december heel goed wordt bekeken, dan is er een kans dat Disney de Disney Animation film alsnog naar de streamingdienst haalt.

Waardoor families samen kunnen kijken tegen een vergoeding. De release datum van ‘Raya and the Last Dragon’ staat gepland op 10 maart 2021. Mocht er nog geen verbetering of vaccinatie zijn, dan is de animatie film een perfecte kandidaat om de volgende Disney Plus Premier Access film te worden.

Cruella

Cruella - Is dit de volgende Disney Plus Premier Access film?
Source: Cinemablend & Disney | Cruella

Een live action film, waar tot nu toe weinig over bekend is, ‘Cruella’ kan ook heel goed door als Disney Plus Premier Access film. Disney heeft buiten een pers foto, niets naar buiten gebracht over de live action film. Geen trailer of ander beeldmateriaal. Wat dat betreft kan Disney heel makkelijk besluiten om de film naar Disney Plus te halen.

Omdat er zo weinig bekend is gemaakt, is het lastig om ‘Cruella’ met een andere live action film te vergelijken. Al heb ik het gevoel, dat de film in het rijtje van ‘Lady and the Tramp’. Waarbij het geen grote en bombastische film is. Wat daarop wijst, is dat het draait om de oorsprong van de bekende Cruella de Vil. Emma Stone neemt de rol op zich en zal te zien zijn als jonge Cruella.

Wat wel bekend is gemaakt is het volgende: De film ‘Cruella’ speelt zich af in de jaren ’70. Waar de jonge modeontwerpers Cruella de Vil haar carrière als modeontwerpster in London van de grond probeert te krijgen. Haar obsessie voor hondenhuiden begint te komen en leidt haar naar de meedogenloze en angstaanjagende vrouw die wij allemaal kennen.

Jungle Cruise

Jungle Cruise - Is dit de volgende Disney Plus Premier Access film?
Source: © 2020 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved & Filmdepot | Jungle Cruise

Een film waar ik heel erg over twijfel, is ‘Jungle Cruise’. De film had volgende de originele planning, allang in de bioscoop moeten draaien. Dat is anders gelopen, en Disney heeft de film een jaar opgeschoven. Op 28 juli 2021 moet de film naar de Nederlandse bioscopen komen. Mijn twijfel zit in het verhaal en bepaalde keuzes die zijn gemaakt. Er zijn verhalen dat acteur Jack Whitehall een stereotype homoseksuele man speelt in de film.

In het dagelijks leven is Whitehall geen homoseksuele man. Wat anno 2020 niet vaak gebeurd, er is een hele hoop veranderd. Disney zit niet te wachten op een andere Disney Plus Premier Access film dat voor problemen gaat zorgen. De schaal van de film lijkt tot nu toe niet heel goed. Daarnaast ‘Jungle Cruise’ is klaar om te worden uitgebracht. Dat alles maakt dat de film zo naar de streamingdienst kan. De trailer maakte mij niet enthousiast voor de film. Dat kan zijn verbeterd, alleen heb ik daar mijn twijfels over.

Latest Reviews