Zet je mindset om in positiviteit

Last van negativiteit? Zet je mindset om naar het positieve

De afgelopen tijd wordt het voor mij lastig gemaakt om mijn mindset op het positieve te houden. Er komt veel op mij af en dan wilt de Belastingdienst een hele hoop terug hebben. Normaal gesproken ben ik een positief persoon en probeer alles van de positieve kant te bekijken. Voor het geval dat jij je zorgen daar maken. Het gaat goed met mij, en er is verder niets ernstigs aan de hand.

Nu heb ik daar soms wat hulp bij nodig om niet constant met de het negatieve bezig te zijn. Ik heb een aanta tips die er voor kunnen zorgen om je mindset weer naar het positieve te krijgen. Want er gaat niets boven lekker in je vel zitten en rust in je hoofd. Daar wordt iedereen gelukkiger van.

Luister naar uptempo muziek

Wat bij helpt is luisteren naar keiharde uptempo muziek. En zeker als ik alleen thuis ben, dan zet ik de draadloze koptelefoon op en zet muziek op waar ik vrolijk van wordt. Dat zijn de pop/dance nummers met een beetje edge. Zoals klassiekers ‘Crazy In Love‘ van Beyoncé maar ook recente hits als ‘Look What You Made Me Do‘ van Taylor Swift zorgen ervoor dat ik dansend door de kamer ga. Daar krijg ik positieve energie van en wordt er direct vrolijker van. Een win win situatie.

Ga naar buiten voor een frisse neus

De buitenlucht kan heel goed helpen wanneer je mindset niet goed is. Ga lekker een stuk wandelen, hardlopen of iets anders actiefs doen. Het bloed gaat door je lichaam stromen waardoor je gedachten afdwalen van het negatieve. Geniet van de omgeving om je heen, en ga naar het strand, bos of andere natuur. Zodat je alleen maar hoeft te genieten van omgeving en het negatieve van je af kan zetten. Een andere omgeving kan goed voor je zijn als je in het negatieve zit. Maak een lekkere wandeling en voor je het weet heb je de goede mindset te pakken.

Praat erover voor de juiste mindset

Wat natuurlijk ook helpt is erover praten. Maak het andere duidelijk waar je mee zit. Het lucht op en je kan samen brainstormen over hoe je het op kan lossen. Geen zin om thuis te gaan zitten? Ga samen naar buiten om tijdens een wandeling het probleem te laten passeren. Je hebt twee vliegen in één klap een dubbele opluchting. Wat wil je nog meer?

Dit waren een aantal tips die ik graag met je wilde delen. Het is geen garantie dat je zorgen of andere negativiteit meteen verdwenen is. Toch moet je er achter aan gaan om alles op te lossen. Stop het niet weg, maar gooi het open. Mocht dit niet helpen ga professionele hulp zoeken om het probleem aan te pakken.

Latest Reviews