Zo vier je de feestdagen 2019 bij RTL

Hoe kan je de feestdagen 2019 bij RTL 4 en 5 het beste vieren?

De tijd van de feestdagen is begonnen. Nu december steeds dichterbij komt, is het tijd om te zien hoe je de feestdagen 2019 bij RTL kan gaan vieren. Wat hebben RTL 4 en RTL 5 te bieden in de maand december? De beste programma’s, specials en cabaret uitzendingen staan hieronder op een rij. Want je kan nooit op tijd beginnen met het plannen van de televisie avonden rondom de kerst en oud & nieuw.

De andere zenders hebben ook genoeg te bieden. Vergeet de blog in de gaten te houden, voor de programmering van de NPO en SBS 6. Natuurlijk proberen de streaming diensten en de bioscopen jou ook naar zich toe te trekken. Er is genoeg aanbod, alleen waar kies jij voor?
Specials
Door de hele maand december probeert RTL je in de juiste stemming te krijgen. Er zijn een aantal specials gepland met verschillende thema’s. Zoals sinterklaas, een finale of kerst. Hieronder staan de programma titels en de tijdstippen wanneer de specials worden uitgezonden.

Sint & Paul pakken uit

Sint & Paul Pakken Uit - feestdagen 2019 bij RTL
Bron: Medialane.nl & RTL | Sint & Paul Pakken Uit

De laatste jaren wist Paul de Leeuw de kijker en de mensen in de zaal te trakteren op vermaak. Daarbij worden een aantal wensen op een bijzondere manier vervuld. Waardoor er veel valt te lachen maar met zo nu en dan een serieuze ondertoon. Op sinterklaas avond, oftewel 5 december kan je bij RTL 4 om 20.30 uur terecht voor een hoop entertainment.

Zelf laat RTL het volgende weten over de start van de feestdagen 2019 bij RTL: Mensen worden verrast en surprises worden uitgedeeld. Een vrolijke bonte avond met Paul de Leeuw, Sinterklaas, diverse gasten en muzikale begeleiding van de Miquel Wiels Live Band. Dat wordt een hysterische avond bij RTL 4.

Finale Expeditie Robinson

Finale Expeditie Robinson - feestdagen 2019 bij RTL
Bron: RTLBoulevard.nl & RTL | Expeditie Robinson

Na het negentiende seizoen is er een hele hoop gezegd en geschreven over het programma. Het twintigste seizoen ging begin september van start op RTL 4. Waarmee de kijkers naar een andere zender maar ook andere dag moesten gaan kijken. Na alle proeven, de spannende eilandraden en natuurlijk afleveringen, is het tijd om de winnaar bekend te maken.

Dat gaat 15 december om 20.30 uur gebeuren. Mocht je de aflevering niet op de bank willen bekijken. Dan kan je bij 20 Pathe bioscopen terecht om met een bak popcorn en wat drinken op een groot scherm naar de finale aflevering te kijken. Als dat niet een groot evenement voor de feestdagen 2019 bij RTL is? Dan weet ik het ook niet meer.

All Together Now

Welke versie van All Together Now kon ik het meest waarderen? De RTL 4 versie of die van de BBC?
Bron: RTL & William Rutten | All Together Now

Aan het eind van het vorige televisie seizoen lanceerde RTL het eerste seizoen van ‘All Together Now‘. Een zang programma, waarbij 100 professionals andere zangers, zangeressen of groepen beoordelen op de zangkunsten. Het doel: ervoor zorgen dat zoveel mogelijk van ‘de 100’ opstaan en uit volle borst meezingen. Het aantal meezingers en swingers bepaalt hoe goed de deelnemer heeft gepresteerd.

Één van de specials rondom de feestdagen is de start van het tweede seizoen ‘All Together Now’. Op 21 december om 20.30 uur is er een speciale aflevering, waarbij de acts die mee doen alleen maar kerst muziek zingen. Als dat niet een goede start van de feestdagen 2019 op RTL is? Voor het nieuwe seizoen heeft Chantal Janzen plaats gemaakt voor Gerard Joling. Hij zal de presentatie op zich nemen. De week na de kerst special, zal het tweede seizoen officieel van start gaan.

All You Need Is Love

All You Need Is Love - Dit is de programmering rondom de feestdagen bij RTL 4 en 5
Bron: RTL & Nick van Ormondt | All You Need Is Love

De kerst is pas begonnen wanneer Robert ten Brink met zijn bekende caravan en andere liefdes boodschappen door het land gaat. Op kerstavond, 24 december om 20.30 uur, zal Robert vele kijkers in de liefdevolle stemming brengen. Voor mij, en vele andere is de kerstspecial van ‘All You Need Is Love‘ de perfecte start van de kerst.

En daarmee ook een ijkpunt van de feestdagen 2019 op RTL. Houdt de tissues bij de hand, want je gaat maar liefst twee en een half uur aan geluksmomenten voorbij zien komen. Bereidt je voor op een programma waarbij gebroken harten weer worden gelijmd, geliefden herenigt en stille liefdes openbaar worden gemaakt.

Martijn Konings Oudejaarsconference 2019

Martijn Konings Oudejaarsconference 2019 - feestdagen 2019 bij RTL
Bron: Figi.nl | Martijn Konings Oudejaarsconference 2019

Na de kerst kijken vele mensen uit om het jaar op een goede manier af te sluiten. De verwachtingen zijn gigantisch, daardoor kan het alleen maar tegenvallen. Om met een lach het jaar 2019 af te sluiten komt cabaretier Martijn Konings met een Oudejaarsconference. De afgelopen jaren zie je hem steeds vaker op poppen bij verschillende televisie programma’s als ‘Pauw’, ‘Beau’ en ‘Praat Nederlands Met Me‘.

Nu is het tijd om aan de RTL 4 kijker te laten zien hoe hij het jaar weet samen te vatten. Hij gaat 2019 te lijf zoals alleen hij dat kan met een onstuimige energie, denderend door de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Porrend, uitdagend en van de hak op de tak. Een stier door de porseleinkast, de actualiteit als rode lap. Om de feestdagen 2019 op RTL 4 goed af te sluiten kan je 31 december om 20.30 uur terecht.

Paul Pakt Uit

Paul Pakt Uit - feestdagen 2019 bij RTL
Bron: Medialane.nl | Paul Pakt Uit

Voorgaande jaren werd Linda de Mol naar voren geschoven om het jaar af te sluiten. Dit jaar pakt RTL het toch anders aan, nu Linda bij SBS 6 wordt ingezet. In 2019 krijgt Paul de Leeuw de eer om met een feel good programma naar 00:00 uur af te tellen. Dit goed hij met een speciale aflevering van ‘Paul Pakt Uit‘. Het is een bekend format, waarmee Paul de Leeuw wensen van de gasten uit laat komen.

Verwacht dat er een grote knipoog aan wordt toegevoegd, want Paul staat er om bekend om een grap en een grol te gebruiken. Na de Oudejaarsconference op 31 december, zal Paul de leeuw vanaf 22.30 uur officieel de feestdagen 2019 bij RTL afsluiten. Dit doet hij live vanuit Rotterdam. Er kan van alles mis gaan, waardoor het leuker is om naar te kijken.

Nederlandse films

Bron: Unsplash & Jeshoots

Tussen alle specials en andere programma’s wordt er tijdens en rondom de feestdagen 2019 bij RTL groots ingezet op Nederlandse films. Ook dit jaar geen kerstfilms, zoals ‘Home Alone’ of recentere titels. Er zitten verschillende redenen achter het uitzenden van de films. Van de één draait er een deel twee in de bioscoop, terwijl van de ander een heel seizoen wordt gelanceerd in 2020.

Om te beginnen zal ‘Huisvrouwen Bestaan Niet’ worden uitgezonden op 23 december om 20.30 uur. Zodat je na het zien van deel één naar de bioscoop kan gaan. Op eerste kerstdag zal ‘Soof 2‘ worden uitgezonden. Mocht je fan zijn van de Videoland serie en de films? Dan moet je deel twee zeker hebben gezien. Want er wordt gewerkt aan een deel drie.

Als je de verschillende feestdagen in één film wilt zien, dan moet je ‘Pak van mijn Hart‘ zeker gaan kijken. RTL zendt de film op tweede kerstdag om 20.30 uur uit. De grote afsluiter van de Nederlandse films is ‘Baantjer: Het Begin‘. Eerder in 2019 werd de film gelanceerd in de bioscoop, en daarmee ook direct de reboot van de franchise. De film is het begin en in 2020 zal er bij RTL en Videoland een nieuwe serie komen. Met in de hoofdrol Waldemar Torenstra en Tygo Gernandt.

Cabaret

Cabaret - feestdagen 2019 bij RTL
Bron: Matthias Wagner & Unsplash

Geen zin om met alle aandacht naar een film of andere special te kijken? Dan heeft RTL 5 twee andere opties. Want zij zetten rondom de feestdagen 2019 bij RTL 5 in op cabaret. Om te beginnen met ‘Gabbers‘ op 24 december om 20.30 uur. Ali B, Roué Verveer, Martijn Koning en Najib Amhali zorgen voor een avond niets anders dan lol, plezier en keihard lachen. Een verrassende combinatie van vier top comedians in een knallende show vol stand-up, verschillende humor, hilarische showonderdelen en natuurlijk boordevol comedy.

Wanneer de kerst diners achter de kiezen zijn en zijn gezakt, kan je 29 december om 20.30 uur naar een andere cabaret voorstelling gaan kijken. Dit keer staat alleen Ali B op het podium. In ‘Je Suis Ali’, de vijfde cabaretvoorstelling van Ali B uit het voorjaar 2018, maakt hij met talloze anekdotes inzichtelijk hoe lastig het is als er van alle kanten aan je wordt getrokken. Er zijn allerlei groepen die precies weten wie Ali is en wat hij zou moeten doen. Wat zou Ali’s antwoord zijn? In de theatervoorstelling ‘Je Suis Ali ́ gaat Ali de strijd aan met iedereen die wat van hem vindt en is te zien welke kant hij kiest.

Latest Reviews

Ook interessant
Fun ways to exercise #5