Zo vier je de feestdagen 2020 op televisie
Source: Cristina Ilao & Unsplash

Zo vier je de feestdagen 2020 op televisie

Dit zijn de programma’s die tijdens de feestdagen 2020 op televisie worden uitgezonden

Het duurt nog maar even en dan wordt kerst en oud en nieuw gevierd. Dat kan je doen door een spelletje te doen, een film te kijken of door een programma te kijken. De drie grote zenders proberen stuk voor stuk de kijker te trekken. Dit zijn de programma’s die tijdens de feestdagen 2020 op televisie worden uitgezonden.

Er is een lange tijd voorbij gegaan, dat ik een lijst heb gemaakt met de komende televisie programma’s. In de toekomst ga ik dat ook niet wekelijks of maandelijks doen. Alleen met bijzondere momenten, zoals de feestdagen. Er wordt zoveel uitgezonden, dat ik de grote programma’s met je deel. De zenders zetten ook groot in op films, dat heb ik hieronder niet meegenomen. Welke progamma’s heb jij op de planning staan om de feestdagen 2020 op televisie te vieren?

Zo vier je de feestdagen op televisie, bij NPO

Kerst

Boer Zoekt Vrouw: Kerstspecial

Zo vier je de feestdagen 2020 op televisie - Boer Zoekt Vrouw: Kerstspecial
Source: KRO-NCRV | Boer Zoekt Vrouw: Kerstspecial

In de Boer zoekt Vrouw Kerstspecial praat Yvon Jaspers bij met de boeren uit het laatste seizoen. Hoe is het ze vergaan na de laatste uitzending van mei? Er wordt gekeken naar de toekomst, want hoe staat het liefdesleven er voor? Ben jij van het programma? Dan kan jij 25 december om 21.40 uur op NPO 1 terecht.

Oud en Nieuw

Zoals het er nu naar uit ziet, gaat Youp van ’t Hek de oudejaarsconference spelen voor NPO. De cabaretier laat in de media van zich horen, door alleen te willen spelen met publiek. Zoals het er nu naar uitziet, kan ’t Hek dat op zijn buik schrijven. Hoe dat wordt opgelost, en hoe hij terug kijkt op 2020, is 31 december te zien op NPO 1.

Zo vier je de feestdagen op televisie, bij RTL

Kerst

All You Need Is Love

All You Need Is Love - Dit is de programmering rondom de feestdagen bij RTL 4 en 5
Bron: RTL & Nick van Ormondt | All You Need Is Love

Tijdens de eerste helft van 2020, heeft ‘All You Need Is Love‘ bewezen, dat er genoeg liefde is in Nederland. Om dit voor de tweede keer te laten zien, komt de bekende kerstspecial op de buis. De manier waarop de aflevering eruit gaat zien, hangt af van de regels rondom het corona virus. Dat Robert ten Brink liefdes bij elkaar gaat brengen, is wel zeker. Zorg ervoor dat je een doos met tissues in huis hebt, want er is een garantie op traanogen. De kerstspecial is op 24 december om 20.00 uur te zien op RTL4.

LEGO Masters: kerstspecial

Zo vier je de feestdagen 2020 op televisie - LEGO Masters: Kerstspecial
Source: Bonneval Sebastien & Unsplash

Het eerste seizoen van ‘LEGO Masters‘ was een genadeloos succes voor RTL4. Natuurlijk had de timing er ook mee te maken. De eerste corona golf ging door Nederland. Waardoor vele mensen de LEGO bouwstenen hadden opgepakt. Naast een tweede seizoen, een serie met kinderen komt daar, 26 december een kerstspecial bij.

Om 20.00 uur ga je zien hoe: Fien Vermeulen en Fernando Halman, Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels, Heleen van Royen en Bart Meeldijk, Moïse Trustfull en Kaj van der Voort en ook Emma Deckers en Christiaan Bauer de mouwen opstropen om te gaan bouwen. De grote groep, is vanaf 20.00 op RTL4 te zien.

Bij de kerstspecial wordt er aandacht gevraagd voor een bijzondere donateurs actie van Stichting Het Vergeten Kind. Zodat het Hotel Heppie Veluwe kan worden gebouwd. Er zijn een aantal kinderen, die een moeilijke tijd doormaken, tekeningen gemaakt. Op de tekeningen staan de droomhotels van de kinderen. Aan de bovengenoemde duo’s de taak om dit te vertalen met LEGO blokken.

Oud en Nieuw

Guido Weijers: de oudejaarsconference

Het jaar 2019 werd op RTL4 afgesloten met een oudejaarsconference, waar niet veel mensen enthousiast van werden. Dit jaar pakt RTL het anders aan, en heeft Guido Wijers gestrikt. Hij zal in het theater zijn visie op het afgelopen jaar los laten. Hopelijk kan de cabaretier Nederland met een glimlach op het gezicht, laten afsluiten. Zoals het er nu naar uit ziet, zal er geen publiek in de zaal zitten. Hoe dat wordt opgelost, is 31 december om 20.30 uur bij RTL4 te zien.

The Masked Singer: Oud en Nieuw special

De avond wordt door een Oud en Nieuw special van ‘The Masked Singer‘ afgesloten. Het programma blijft scoren, en een special kon niet uitblijven. De makers laten vijf nieuwe feestelijke karakters het jaar 2020 afsluiten. De kijker krijgt spetterende solo’s, duetten en groepacts te zien.

Gerard Joling & Buddy Vedder en Carlo Boszhard & Loretta Schrijver doen weer hun uiterste best om de identiteit te achterhalen van de BN’ers die schuilgaan achter de maskers. De winnaar onthult zich na het knallen van de kurken. Na het 00:00 uur moment wordt de aflevering met een knal afgesloten. Daarmee is dit de hekkensluiter van de feestdagen 2020 op televisie bij RTL 4

Zo vier je de feestdagen op televisie, bij SBS

Kerst

Chateau Meiland: Kerst Special

Na Ik Vertrek zijn is het bekende gezin terug op SBS 6 met Chateau Meiland
Bron: Talpa Network & © Tom van Hattum | Chateau Meiland

Vorig jaar had SBS6 een gigantische hit in handen, met de kerst special van ‘Chateau Meiland‘. Dat kan dit jaar niet uitblijven. Het is een feest voor de vele fans. Want de familie is maar liefst drie avonden op rij op televisie. Je kan op 22, 23 en 24 december gaan kijken hoe de familie Meiland kerst viert.

Om de specials goed af te sluiten, krijgt de kijker 24 december een dubbele aflevering voorgeschoteld. Dit jaar viert de familie de kerst niet in Nederland, maar in Denemarken. Met veel sneeuw, kou en bekende familie perikelen. De exacte tijd is niet bekend, maar houdt er rekening mee dat de familie om 20.30 uur op SBS6 te zien zal zijn.

Oud en Nieuw

Jochem Myjer

2020 werd door Jochem Myjer ingeluid met de cabaretvoorstelling: ‘Adem in, adem uit’. Een titel dat perfect past bij het afgelopen jaar. Op het moment dat ik dit bericht schrijf, is niet duidelijk wat er op de zender wordt uitgezonden. Het lijkt erop dat SBS6 de cabaretvoorstelling van 1 januari 2020 op 31 december 2020 gaat herhalen.

Ik Hou van Holland: 25 jaar SBS6

SBS6 bestaat dit jaar 25 jaar, dat gaat de zender vieren. Het nadeel is dat corona om de hoek kwam kijken. Waardoor er heel veel niet kan. Gelukkig kan ‘Ik Hou van Holland‘ wel doorgaan. In de special wordt stil gestaan bij het jubileum. Waar Linda de Mol de bekende Nederlanders aan de tand voelt over het 25 jarig bestaan van de zender. Net als RTL, zal SBS6 in het programma gaan aftellen naar de jaarwisseling.

Latest Reviews