Zoe Badwi – Release Me (TV Rock Edit)

Kan jij stil blijven zitten bij de TV Rock Edit van Zoe Badwi haar hitsingle ‘Release Me’?

Zoe Badwi
Bron: FeedLimmy

Een tijd geleden werd ik fan van het nummer ‘Release Me’ van Zoe Badwi. Het was te horen bij een optreden van Evah Destruction. Het was zo’n uptempo en catchy nummer dat het bij mij bleef hangen. Voor mij was het de eerste kennismaking met zangeres Zoe Badwi en het nummer ‘Release Me’. De enige single die ik met dezelfde titel kende was de megahit van Agnes.

De zangeres is geboren in Duitsland maar verhuisde al heel snel naar Australië. Daar groeide zij op met het gezin. Haar carrière begon niet in de muziek. Zij was een model en rolde heel snel in het acteren. En kreeg een rol in de serie Raw FM, daar was Zoe Badwi acht maanden in te zien. Een ander familielid is ook bekend in de muziek industrie, want haar nichtje, Jade Thirlwall is één van de The Little Mix dames.

Na kortstondig onderdeel te zijn geweest van de meidengroep Sirens, wilde Zoe Badwi haar solo carrière van de grond krijgen. Nadat zij ontdekt werd door Grant Smillie, één van het duo TV Rock, had zij haar eerste hit al snel te pakken. De single ‘Release Me’ werd gelanceerd met de daarbij horende remix. Dit kwam in de TV Rock Edit uit, en wist boven aan de hitlijsten te komen.

‘Release Me’ van Zoe Badwi werd vaak genomineerd, maar was een mega hit in Australië

Daar bleef het niet bij, want het nummer viel ook in de prijzen. Het nummer werd genomineerd voor de award ‘Best Dance Release’ in wacht tijdens de uitreiking van de 2009 ARIA Music Awards. Een jaar later was het weer raak. Toen kwam de nominatie voor de ‘Dance Work of the Year’ bij de 2010 APRA Awards. Helaas mocht zij deze prijzen niet mee nemen. Maar Zoe Badwi won in 2010 de ‘Breakthrough Artist of 2010’ bij de IT List Awards. Ook al is zij vaak genomineerd dat zorgde er niet voor dat het internationaal een hele grote hit werd.

Na het album ‘Zoe’ in 2011 is er geen album meer uitgekomen. Toch blijf ik hopen dat zij met nieuw materiaal blijft komen. Aan samenwerkingen geen gebrek, alleen is het geen solo album. Alleen een aantal singles. Maar kan jij bij het nummer ‘Release Me’ blijven zitten?

Latest Reviews

Ook interessant
Filip Hodas laat vergaande pop cultuur zien