Zomerse samenwerkingen is van alle tijden

Niet genoeg aan hedendaagse zomerse muziek? Luister naar de mix hieronder

Dat zomerse samenwerkingen van alle tijden zijn bewijzen de artiesten die je hieronder staan.
Een zomerhit hoef je niet alleen te maken en uit te brengen, vergroot je kans op een megahit door een samenwerking aan te gaan. Vorige week deelde ik een aantal hits die dit jaar zijn uitgebracht en helpen je door de zomer heen.
Mocht je nog behoefte hebben om te kijken welke artiesten en in de listed van vorige week stonden? Hieronder staat de link voor je klaar!

Zomerhits van 2017 door samen te werken

Big Mountain feat. Tom Lord-Alge – Baby, I Love Your Way

Ik ken alleen de cover die Big Mountain deed van ‘Baby, I Love Your Way’ in 1994.
Toch is het nummer al tweeenveertig jaar oud, want schrijver en zanger Peter Frampton schreef het nummer en bracht het in 1975 uit. En kwam op het album Frampton te staan. Negentien jaar later gebruikte Big Mountain en Tom Lord-Alge het om een zomerse hit te scoren. Dat lukte ook met een klein beetje hulp van de film Reality Bites.

Het schoot de hitlijsten in en kwam op de zesde plek van the Billboard Hot 100 charts terecht. In het Verenigd Koninkrijk zelfs op de tweede plek van de Singles Chart. In Europa was het nummer in de top 10 van de verschillende hitlijsten te vinden.

Robin Schulz feat. Francesco Yates – Sugar

Iets recenter is de hit ‘Sugar’ waar Robin Schulz en Francesco Yates voor samenwerkte.
In 2015 kwam het nummer uit. Robin Schulz werd steeds bekender nadat hij de hits ‘Prayer in C’, ‘Waves’ en ‘Headlights’ had uitgebracht. Hij wist niet teleur te stellen want de single ‘Sugar’ was in bijna alle hitlijsten in Europa te vinden.

Mocht je denken dat het nummer honderd procent origineel is dan heb je het mis. Robin Schulz gebruikte samples van het nummer ‘Suga Suga’ van Baby Bash en Frankie J. En gaf daar zijn eigen draai aan met Francesco Yates zijn stem, werd het een hit waar je in 2015 niet omheen kon.

Soul II Soul feat. Caron Wheeler – Back To Life (However Do You Want Me)

De Britse soul groep Soul II Soul werd gevormd in 1988. Zangers en zangeressen Jazzie B, Caron Wheeler, Doreen Waddell, Rose Windross, Daddae, Aitch B, and Jazzie Q werden bij elkaar gebracht. De eerste twee single wisten niet zo heel goed te scoren. Ook al kwamen zij op een drieënzestigste en vierenzestigste plek in de hitlijsten.

Caron Wheeler mocht voor de single ‘Back To Life’ als lead zanger naar voren komen. Dat deed hij goed en de weken na de release stond de single op nummer één in Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Een jaar laten kreeg de groep een Grammy mee naar huis Best R&B Performance by a Duo or Group with Vocal.

Calvin Harris feat. Disciples – How Deep is Your Love

Calvin Harris is een deejay die het voor elkaar krijgt om zomerhit na zomerhit te produceren en uit te brengen.
In 2015 kwam de single ‘How Deep is Your Love’ uit, waar Calvin Harris en het producers trio Desciples samen werkte. Wat niet bekend was bij de titel van de single was de zangeres Ina Wroldsen uit Noorwegen. Zij heeft het nummer ingezongen.

Wat ik grappig en leuk vond aan het nummer is dat er niet zo heel veel toeters en bellen aan het nummer zijn toegevoegd. Het is super catchy en het draait om de beat en de zang van de zangeres. Zet ‘How Deep is Your Love’ lekker hard op en ga los!

The Supermen Lovers feat. Mani Hoffman – Starlight

Guillaume Atlan begon 1999 de platenlabel Lafessé records en onder de naam Stan de Mareuil house muziek uit te brengen. De naam bleef niet lang plakken want een jaar later kreeg Atlan inspiratie om muziek te gaan maken onder de naam The Supermen Lovers. De naam komt van Johnny Guitar Watson nummer ‘Superman Lover’.

Hij bracht niet alleen Starlight uit maar deed dat samen met want de het zomerse en cachty nummer schreef hij samen. Mani Hoffman wilde met Atlan samenwerken en zij schreven samen aan het nummer. Mani zorgde voor de zang gedeeltes. In Europa stond ‘Starlight’ de weken na het uitbrengen hoog in de hitlijsten.

Latest Reviews

Ook interessant
Wat haat ik aan homoseksueel zijn?