Music Listed

Deze zomerse samenwerkingen zorgen dat je relaxt

De artiesten met de zomerse muziek geven je een relaxt gevoel

Met de één na laatste zomerse listed komt het einde van de de zomer in zicht. Om (bijna) te eindigen met een relaxt gevoel heb ik een aantal zomerhits voor op een rij gezet. Zodat jij de laatste barbecue of relaxte avond in augustus door kan brengen met de juiste muziek op de achtergrond.

Kan jij meezingen met deze klassieke zomer samenwerkingen?

Philip Bailey feat. Phil Collins – Easy Lover

Philip Irvin Bailey is vooral bekend voor zijn muziek dat hij maakte met Earth, Wind en Fire. Toch heeft hij sinds 1984 een aantal solo albums uitgebracht. Chinese Wall was een groot succes en haalde daar een aantal prijzen mee in wacht. Het nummer ‘Easy Lover’ wist het hoogst te scoren en dat deed Philip niet alleen. Want Phil Collins was ook te horen op het album en zij scoorde in Amerika een mega hit.

Tot op de dag van vandaag zullen veel mensen denken dat Phil Collins de enige artiest is die op de single te horen is. Toch is dat niet het geval. Met alle muziek die Philip maakt wist hij het voor elkaar te krijgen om in de Rock & Roll-, Vocal Group- en de Songwriters Hall of Fame te komen. Wat er over is gebleven zijn grote hits. En een aantal die heel relaxt zijn.

Fifth Harmony feat. Gucci Mane – Down

Aanstaande vrijdag komt het nieuwe album van Fifth Harmony uit. Begin juni kwam de single ‘Down’ uit. Het is de eerste single van de nu vier koppige meidengroep. Dit keer werkte zij samen met Gucci Mane om een redelijke zomerhit te scoren. Zelf heb ik het nummer niet zo vaak op de radio voorbij horen komen. Ondanks dat weet het nummer het op de on demand muziek platformen goed te scoren.

Voor de single is er een relaxt gevoel gekozen in plaats van een uptempo beat. Het enige wat jammer is aan de single is dat zij Gucci Mane alleen voor een rap gedeelte hebben gebruikt. Dat is wat het nummer uit de relaxte vibe haalt en dat is jammer.

Womack & Womack – Teardrops

Met deze samenwerking speel ik een beetje vals. Want het zijn misschien wel twee personen die te horen zijn op het nummer dat betekend niet dat zij ook altijd als duo hebben samengewerkt. Linda en Cecil Womack waren een koppel en maakte samen muziek. Zij hebben verschillende hits gescoord met een aantal albums.

Womack & Womack waren geen eendagsvliegen. Want zij begonnen in 1984 maar bleven singles en albums uit brengen tot 1997. Daarna was het mooi geweest en zette zij de muziek carrière aan de kant. Samen met het gezin gingen zij rond de wereld reizen om wat van de wereld te zien. De single ‘Teardrops’ stond op het vierde studio album van het duo en stond in Nederland op de eerste plek. Het blijft een nummer om een relaxt gevoel van te krijgen.

Lisa Stansfield feat. Ian Devaney & Andy Morris – All Around The World

Lisa Stansfield, Ian Devaney en Any Morris schreven met zijn drieen het nummer ‘All Around the World’. Het is de grootste hit die Lisa scoorde tijdens haar muziek carrière.
Daarmee wil ik niet zeggen dat de zangeres niet meer zingt, de singles die zij na die tijd had uitgebracht scoorde niet zoals deze.

De hit ‘All Around The World’ is niet alleen door Lisa gezongen. Nadat het een grote hit was zong Lisa in 1992 samen met Barry White het nummer. En dat is ook een hele fijne versie om naar te luisteren. Er zijn meerdere versies van het nummer uitgebracht waarvan een aantal een remix versie zijn. Dan luister ik liever naar het origineel een nummer dat relaxt.

Camila Cabello feat. Young Thug – Havana

De nieuwste single van Camila Cabello is nog maar een aantal weken uit. Dat maakt het niet minder relaxt om naar te luisteren. De makers hebben er voor gezorgd dat alles wat je aan ‘Havana’ doet denken in het nummer verwerkt is.
De muziek, de sfeer en vergeleken met de single van Fifth Harmony helpt het het rap gedeelte wel.

Nu had ik het eerder over Fifth Harmony en dat zij druk bezig zijn om met z’n vieren verder te gaan. Voor diegene dat het niet weten is dat Camila Cabello uit de meidengroep wilde stappen. De precieze reden van het vertrek is niet bekend. Er wordt gezegd dat zij als goede vriendinnen uit elkaar zijn gegaan. Ik geloof dat niet helemaal, maar daar gaat het nu niet om.

Latest Reviews