Bron: Erik Witsoe & Unsplash

Zorgen de streaming diensten voor lege bioscopen?

Zorgt de komst van de grote hoeveelheid streaming diensten voor lege bioscopen?

Zorgt de komst van de streaming diensten voor lege bioscopen?
Bron: GIPHY

De afgelopen weken heb ik mij afgevraagd wat de komst van de nieuwe streaming diensten te weeg kan brengen. Want er is natuurlijk een grote reden dat er steeds meer diensten uit de grond worden gestampt. Waarmee ik het gevoel krijg dat de filmstudio’s erachter meer voor de series gaan in plaats van films. En zorgen de streaming diensten voor lege bioscopen? Genoeg vragen om antwoord op te geven. Mocht jij nog suggesties hebben of op- of aanmerkingen? Laat dat onder dit bericht achter of op de sociale media.

Laat ik ten eerste beginnen om duidelijk te maken wat de grote filmstudio’s drijft om met een eigen streamingdienst te komen. Zij hebben gezien dat steeds meer mensen er voor kiezen, om thuis op de bank te kijken naar een film of serie. Waardoor men niet direct het nut inziet om naar de bioscoop te gaan.

Want als jij naar een serie kijkt, dan krijg je vandaag de dag afleveringen soms wel meer dan een uur voorgeschoteld. Waardoor je als kijker naar een super lange film kan gaan kijken van misschien wel tien uur. Als je de afleveringen in één keer achter elkaar gaat kijken. Netflix heeft veel succes en zorgt op zichzelf als één van de streaming diensten voor lege bioscopen.

Met de originele content wordt er een groot publiek bereikt, plus dat de filmstudio’s tot nu toe deals sloot met Netflix om de films bij het grote publiek te kunnen krijgen. Daar kregen de studio’s als 20th Century Fox, Disney, Warner Bros en Universal Pictures natuurlijk een zak geld voor. Alleen het kan ook op een andere manier worden verdiend. Wanneer een filmstudio als Disney/Warner Bros er voor kiest om de kluis met content open te trekken.

De inkomsten van de nieuwe streaming diensten is een grote factor in het verhaal

De inkomsten van de nieuwe streaming diensten is een grote factor in het verhaal
Bron: GIPHY

Dan kan je een nieuwe streamingdienst vullen met films en series. De kijker bepaald of het interessant genoeg is om abonnee te blijven, en zo de studio’s te voorzien van een maandelijks inkomen. Daar kunnen miljoenen of zelfs miljarden mensen voor zorgen. Wat uiteindelijk zorgt voor een groot inkomen en zo kunnen de filmstudio’s zichzelf redden.

De bioscopen moeten er namelijk alles aan doen om interessant te blijven voor de filmliefhebber. Er zijn genoeg redenen om niet te gaan, en dat zorgt voor een extra druk bij de mensen die een bioscoop hebben. Steeds meer films worden aangekondigd, maar zien het grote scherm van de vele bioscopen niet.

Denk aan een ‘Mowgli‘, ‘Cloverfield Paradox‘ en ‘Annihilation‘. Een aantal voorbeelden waarbij de studio op een bepaald moment niet het vertrouwen heeft om een film in de bioscoop te gaan lanceren. Waardoor de kijker wordt getrakteerd op een bioscoop waardige film, of dat de dienst de afvalbak lijkt te worden. En eigenlijk wordt aangemoedigd om niet te gaan, want op een bepaald moment wordt de film wel op een streamingdienst neergezet.

De filmstudio’s en kijkers kijken kritisch en zorgen samen met de streaming diensten voor lege bioscopen

De filmstudio's en kijkers kijken kritisch en zorgen samen met de streaming diensten voor lege bioscopen
Bron: GIPHY

Met de komst van de binge-waardige series, lijkt een film dat anderhalf uur tot twee uur duurt niets. Je krijgt veel meer diepgang en de makers kunnen uitpakken. Vandaag de dag moet je film meerdere elementen hebben om iemand van de bank af te krijgen. Denk aan een evenement als ‘Avengers: Endgame‘.

Er zaten gigantische spoilers in de film. Waardoor de fans vanaf de dag van de bioscoop release, zo snel mogelijk naar de bioscoop wilde gaan. Als zij dat niet hadden gedaan, dan konden de spoilers op de Facebook of Twitter tijdlijn langs komen. De kijker moet het gevoel hebben, dat zij iets missen. De abonnees van streaming diensten zijn kritisch, dat merk ik ook aan mezelf.

Ik kijk eerst wat er draait en of ik de film bioscoop waardig vindt. Als mijn antwoord ‘nee’ is, dan kies ik er voor om te wachten dat een film bij bijvoorbeeld Netflix, Disney Plus of HBO Max is te zien. Hierin ben ik vast niet de enige en zo zorgen wij en de streaming diensten voor lege bioscopen.

Latest Reviews

Ook interessant
Smallfoot Trailer